Kuglóf túrós töltelékkel
Kétszínű, ízletes, finom kuglóf.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,Kuglófok
Kuglófok
kategóriak
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 100 | gramm | |
fehércsokoládé | - | ||
finomliszt | 100 | gramm | |
kakaó | 2 | teáskanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szárított áfonya | 2 | evőkanál | |
sütőpor | 12 | gramm | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | - | ||
vaj | 100 | gramm | |
vaníliacukor | 30 | gramm | |
vaníliás puding -por | 20 | gramm | |
víz | 2 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 3 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter | |
áfonya dzsem | 50 | gramm |
Recept
1. Túrótöltelék
túró, sima,lágy 250 gramm • vaníliacukor 30 gramm • vaníliás puding -por 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • áfonya dzsem 50 gramm • víz 2 evőkanál
A túrót cukorral, pudingporral, és tejjel összekeverjük. A lekvárt vízzel hígítjuk.
2. Fehér tészta
darás liszt 100 gramm • rétesliszt 100 gramm • finomliszt 100 gramm • sütőpor 12 gramm • porcukor 80 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • vaj 100 gramm
Három fajta lisztet összekeverünk sütőporral és cukorral, hozzáadjuk a tejet, és a puha vajat. Sima tésztát dolgozunk ki, majd az 1/3-át elválasszuk.
3. Sötét tészta
kakaó 2 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 3 evőkanál
Az elválasztott tésztába kakaót és tejet keverünk.
4.
Zsírral kikent és lisztel meghintett formába a fehér tészta felét öntjük. Kanállal elegyengetjük a tetejét.
5.
A fehér tészta tetejére egyenletesen rákenjük a sötét tészta felét. Majd a tetejére egyenletesen ráöntjük a lekvárt.
6.
Ráöntjük a ritka túrótölteléket.
7.
A túróra ráöntjük a sötét tészta második felét.
8.
Erre ráöntjük a fehér tészta másik felét.
9.
Előmelegített sütőben 160°C fokon 50 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, de még 10 percig a kuglófot sütni hagyjuk.
10.
A kuglófot hidegen borítjuk ki, kb 90 perc elteltével a sütés után. A túró csak lehűlés után lesz kemény.
12.
szárított áfonya 2 evőkanál
... és szárított, előzőleg beáztatott, és megszárított áfonyával díszítjük.
Jó étvágyat!