Kuglóf túrós töltelékkel

Kétszínű, ízletes, finom kuglóf.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,Kuglófok
Kuglófok
kategóriak
Kuglófok ›Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 100 349 | gramm kcal | |
fehércsokoládé | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
kakaó | 2 31 | teáskanál kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szárított áfonya | 2 76 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 12 9 | gramm kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 30 109 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 20 71 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 3 22 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal | |
áfonya dzsem | 50 105 | gramm kcal |
Recept
1. Túrótöltelék
túró, sima,lágy 250 gramm • vaníliacukor 30 gramm • vaníliás puding -por 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • áfonya dzsem 50 gramm • víz 2 evőkanál
A túrót cukorral, pudingporral, és tejjel összekeverjük. A lekvárt vízzel hígítjuk.

2. Fehér tészta
darás liszt 100 gramm • rétesliszt 100 gramm • finomliszt 100 gramm • sütőpor 12 gramm • porcukor 80 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • vaj 100 gramm
Három fajta lisztet összekeverünk sütőporral és cukorral, hozzáadjuk a tejet, és a puha vajat. Sima tésztát dolgozunk ki, majd az 1/3-át elválasszuk.

3. Sötét tészta
kakaó 2 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 3 evőkanál
Az elválasztott tésztába kakaót és tejet keverünk.

4.
Zsírral kikent és lisztel meghintett formába a fehér tészta felét öntjük. Kanállal elegyengetjük a tetejét.

5.
A fehér tészta tetejére egyenletesen rákenjük a sötét tészta felét. Majd a tetejére egyenletesen ráöntjük a lekvárt.

6.
Ráöntjük a ritka túrótölteléket.

7.
A túróra ráöntjük a sötét tészta második felét.

8.
Erre ráöntjük a fehér tészta másik felét.

9.
Előmelegített sütőben 160°C fokon 50 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, de még 10 percig a kuglófot sütni hagyjuk.

10.
A kuglófot hidegen borítjuk ki, kb 90 perc elteltével a sütés után. A túró csak lehűlés után lesz kemény.


12.
szárított áfonya 2 evőkanál
... és szárított, előzőleg beáztatott, és megszárított áfonyával díszítjük.

Jó étvágyat!