RECEPTEK

Kuglóf túrós töltelékkel

Kuglóf túrós töltelékkel

Kétszínű, ízletes, finom kuglóf.

recept,recept fotó,túró, sima,lágy,Kuglófok

Kuglófok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Kuglófok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt100gramm
fehércsokoládé-
finomliszt100gramm
kakaó2teáskanál
porcukor80gramm
rétesliszt100gramm
rétesliszt-
szárított áfonya2evőkanál
sütőpor12gramm
túró, sima,lágy250gramm
vaj-
vaj100gramm
vaníliacukor30gramm
vaníliás puding -por20gramm
víz2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%3evőkanál
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
áfonya dzsem50gramm

 

Recept

1. Túrótöltelék

túró, sima,lágy 250 gramm  vaníliacukor 30 gramm  vaníliás puding -por 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  áfonya dzsem 50 gramm  víz 2 evőkanál

A túrót cukorral, pudingporral, és tejjel összekeverjük. A lekvárt vízzel hígítjuk.

2. Fehér tészta

darás liszt 100 gramm  rétesliszt 100 gramm  finomliszt 100 gramm  sütőpor 12 gramm  porcukor 80 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  vaj 100 gramm

Három fajta lisztet összekeverünk sütőporral és cukorral, hozzáadjuk a tejet, és a puha vajat. Sima tésztát dolgozunk ki, majd az 1/3-át elválasszuk.

3. Sötét tészta

kakaó 2 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 3 evőkanál

Az elválasztott tésztába kakaót és tejet keverünk.

4. 

vaj  rétesliszt

Zsírral kikent és lisztel meghintett formába a fehér tészta felét öntjük. Kanállal elegyengetjük a tetejét.

5. 

A fehér tészta tetejére egyenletesen rákenjük a sötét tészta felét. Majd a tetejére egyenletesen ráöntjük a lekvárt.

6. 

Ráöntjük a ritka túrótölteléket.

7. 

A túróra ráöntjük a sötét tészta második felét.

8. 

Erre ráöntjük a fehér tészta másik felét.

9. 

Előmelegített sütőben 160°C fokon 50 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, de még 10 percig a kuglófot sütni hagyjuk.

10. 

A kuglófot hidegen borítjuk ki, kb 90 perc elteltével a sütés után. A túró csak lehűlés után lesz kemény.

11. 

fehércsokoládé

A megsült kuglófot fehér csokival ...

12. 

szárított áfonya 2 evőkanál

... és szárított, előzőleg beáztatott, és megszárított áfonyával díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit