szakacsreceptek.hu

Otthon készített gofri karamellel

     

Gofri édes karamellel és édes savanykás túróval.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Citrom1darab
Habtejszín (30-33%)150milliliter
Kristálycukor100gramm
Méz 1teáskanál
Porcukor60gramm
Rum50milliliter
Rétesliszt300gramm
Sütőpor2teáskanál
Tyúk tojás4darab
Túró, sima,lágy250gramm
Vaj80gramm
Vaníliacukor3teáskanál
Zsírszegény tej 1,5%440milliliter

1. 

vaj 80 g  porcukor 60 g  vaníliacukor 3 TK  tyúk tojás 4 db  rétesliszt 300 g  sütőpor 2 TK  zsírszegény tej 1,5% 440 ml

A puha vajat simára összekeverjük a cukorral, vaníliacukorral, tojással, lisztel, sütőporral és tejjel.

2. 

A tésztát szilikon gofri formákba öntjük és előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon megsütjük. Házi gofri sütővel is készíthetjük.

3. 

Az elkészített gofrikat hűlni hagyjuk. Legjobb ha a rácson hagyjuk kihűlni.

4. Citromos - mézes túró

túró, sima,lágy 250 g  méz  1 TK  citrom 1 db

A túróhoz hozzáadjuk a mézet és a citrom levét. Jól összekeverjük.

Citromos - mézes túró

5. Karamell máz

kristálycukor 100 g

Egy lábasban cukorból karamellt készítünk.

Karamell máz

6. 

rum 50 ml  habtejszín (30-33%) 150 ml

Rumot öntünk hozzá és újra felolvasztjuk és hozzáöntjük a tejszínt.

7. 

Állandó keverés mellet, sűrűre főzzük.

8. 

Vízbe mártott leveses kanál segítségével a gofrira rárakjuk a túrót.

9. 

Az egészet leöntjük a karamell mázzal és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés