Otthon készített gofri karamellel

Gofri édes karamellel és édes savanykás túróval.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,kristálycukor,habtejszín (30-33%),Édes reggeli
Édes reggeli
kategóriak
Édes reggeli ›Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 ?? | darab kcal | |
habtejszín (30-33%) | 150 467 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
méz | 1 17 | teáskanál kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
rum | 50 120 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 3 55 | teáskanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 450 216 | milliliter kcal |
Recept
1.
vaj 80 gramm • porcukor 60 gramm • vaníliacukor 3 teáskanál • tyúk tojás 4 darab • rétesliszt 300 gramm • sütőpor 2 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 450 milliliter
A puha vajat simára összekeverjük a cukorral, vaníliacukorral, tojással, lisztel, sütőporral és tejjel.

2.
A tésztát szilikon gofri formákba öntjük és előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon megsütjük. Házi gofri sütővel is készíthetjük.

3.
Az elkészített gofrikat hűlni hagyjuk. Legjobb ha a rácson hagyjuk kihűlni.

4. Citromos - mézes túró
túró, sima,lágy 250 gramm • méz 1 teáskanál • citrom 1 darab
A túróhoz hozzáadjuk a mézet és a citrom levét. Jól összekeverjük.


6.
rum 50 milliliter • habtejszín (30-33%) 150 milliliter
Rumot öntünk hozzá és újra felolvasztjuk és hozzáöntjük a tejszínt.

7.
Állandó keverés mellet, sűrűre főzzük.

8.
Vízbe mártott leveses kanál segítségével a gofrira rárakjuk a túrót.

9.
Az egészet leöntjük a karamell mázzal és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!