Otthon készített gofri karamellel
Gofri édes karamellel és édes savanykás túróval.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,kristálycukor,habtejszín (30-33%),Édes reggeli
Édes reggeli
kategóriak
Édes reggeli ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 | darab | |
habtejszín (30-33%) | 150 | milliliter | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
méz | 1 | teáskanál | |
porcukor | 60 | gramm | |
rum | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 80 | gramm | |
vaníliacukor | 3 | teáskanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 450 | milliliter |
Recept
1.
vaj 80 gramm • porcukor 60 gramm • vaníliacukor 3 teáskanál • tyúk tojás 4 darab • rétesliszt 300 gramm • sütőpor 2 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 450 milliliter
A puha vajat simára összekeverjük a cukorral, vaníliacukorral, tojással, lisztel, sütőporral és tejjel.
2.
A tésztát szilikon gofri formákba öntjük és előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon megsütjük. Házi gofri sütővel is készíthetjük.
3.
Az elkészített gofrikat hűlni hagyjuk. Legjobb ha a rácson hagyjuk kihűlni.
4. Citromos - mézes túró
túró, sima,lágy 250 gramm • méz 1 teáskanál • citrom 1 darab
A túróhoz hozzáadjuk a mézet és a citrom levét. Jól összekeverjük.
6.
rum 50 milliliter • habtejszín (30-33%) 150 milliliter
Rumot öntünk hozzá és újra felolvasztjuk és hozzáöntjük a tejszínt.
7.
Állandó keverés mellet, sűrűre főzzük.
8.
Vízbe mártott leveses kanál segítségével a gofrira rárakjuk a túrót.
9.
Az egészet leöntjük a karamell mázzal és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!