szakacsreceptek.hu

Otthon készített gofri karamellel

    

Gofri édes karamellel és édes savanykás túróval.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
citrom1darab
habtejszín (30-33%)150milliliter
kristálycukor100gramm
méz 1teáskanál
porcukor60gramm
rum50milliliter
rétesliszt300gramm
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás4darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj80gramm
vaníliacukor3teáskanál
zsírszegény tej 1,5%450milliliter

1. 

vaj 80 gramm  porcukor 60 gramm  vaníliacukor 3 teáskanál  tyúk tojás 4 darab  rétesliszt 300 gramm  sütőpor 2 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 450 milliliter

A puha vajat simára összekeverjük a cukorral, vaníliacukorral, tojással, lisztel, sütőporral és tejjel.

2. 

A tésztát szilikon gofri formákba öntjük és előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon megsütjük. Házi gofri sütővel is készíthetjük.

3. 

Az elkészített gofrikat hűlni hagyjuk. Legjobb ha a rácson hagyjuk kihűlni.

4. Citromos - mézes túró

túró, sima,lágy 250 gramm  méz  1 teáskanál  citrom 1 darab

A túróhoz hozzáadjuk a mézet és a citrom levét. Jól összekeverjük.

Citromos - mézes túró

5. Karamell máz

kristálycukor 100 gramm

Egy lábasban cukorból karamellt készítünk.

Karamell máz

6. 

rum 50 milliliter  habtejszín (30-33%) 150 milliliter

Rumot öntünk hozzá és újra felolvasztjuk és hozzáöntjük a tejszínt.

7. 

Állandó keverés mellet, sűrűre főzzük.

8. 

Vízbe mártott leveses kanál segítségével a gofrira rárakjuk a túrót.

9. 

Az egészet leöntjük a karamell mázzal és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés