Juhtúrós péksütemény
Sűrű hús- és hüvelyes levesek köreteként tálaljuk.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,teljes kiőrlésű tönköly liszt,juhtúró,Péksütemény
Péksütemény
kategóriak
Péksütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 200 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
juhtúró | 200 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
rétesliszt | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 25 | gramm | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 150 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
friss élesztő 20 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • finomliszt 1 teáskanál
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
2.
finomliszt 200 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál
Öntsük a lisztet a tálba, adjuk hozzá az olajat, a tojást és a sót. Adjuk hozzá a kovászt és keverjünk össze a sűrűbb tésztát.
3.
A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelesztjük (kb. egy órát).
5.
... és kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.
6.
juhtúró 200 gramm • tejföl (14-18%) 25 gramm • tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál
Keverjük össze a juhtúrót a tejföllel, tojással és sóval.
7.
Kenjük meg vele a tésztát...
8.
... és tekerjük tekercsbe.
9.
A tekercset három részre vágjuk, mindegyik részt hosszában kettévágjuk.
10.
Spirálba tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
11.
Megszórjuk köménymaggal, és előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!