szakacsreceptek.hu

Juhtúrós péksütemény

Juhtúrós péksütemény

    

Sűrű hús- és hüvelyes levesek köreteként tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:  Péksütemény  

 

1. 

friss élesztő 20 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál  finomliszt 1 teáskanál

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

finomliszt 200 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter  tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál

Öntsük a lisztet a tálba, adjuk hozzá az olajat, a tojást és a sót. Adjuk hozzá a kovászt és keverjünk össze a sűrűbb tésztát.

3. 

A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelesztjük (kb. egy órát).

4. 

rétesliszt

A tésztát lisztel meghintett gyúródeszkára tesszük...

5. 

... és kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.

6. 

juhtúró 200 gramm  tejföl (14-18%) 25 gramm  tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál

Keverjük össze a juhtúrót a tejföllel, tojással és sóval.

7. 

Kenjük meg vele a tésztát...

8. 

... és tekerjük tekercsbe.

9. 

A tekercset három részre vágjuk, mindegyik részt hosszában kettévágjuk.

10. 

Spirálba tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

11. 

Megszórjuk köménymaggal, és előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés