RECEPTEK

Juhtúrós péksütemény

Juhtúrós péksütemény

Sűrű hús- és hüvelyes levesek köreteként tálaljuk.

recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,teljes kiőrlésű tönköly liszt,juhtúró,Péksütemény

Péksütemény

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Péksütemény  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt1teáskanál
finomliszt200gramm
friss élesztő20gramm
juhtúró200gramm
kristálycukor½teáskanál
napraforgó olaj50milliliter
rétesliszt-
1teáskanál
tejföl (14-18%)25gramm
teljes kiőrlésű tönköly liszt150gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
tyúk tojás2darab

 

Recept

1. 

friss élesztő 20 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál  finomliszt 1 teáskanál

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

finomliszt 200 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter  tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál

Öntsük a lisztet a tálba, adjuk hozzá az olajat, a tojást és a sót. Adjuk hozzá a kovászt és keverjünk össze a sűrűbb tésztát.

3. 

A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelesztjük (kb. egy órát).

4. 

rétesliszt

A tésztát lisztel meghintett gyúródeszkára tesszük...

5. 

... és kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.

6. 

juhtúró 200 gramm  tejföl (14-18%) 25 gramm  tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál

Keverjük össze a juhtúrót a tejföllel, tojással és sóval.

7. 

Kenjük meg vele a tésztát...

8. 

... és tekerjük tekercsbe.

9. 

A tekercset három részre vágjuk, mindegyik részt hosszában kettévágjuk.

10. 

Spirálba tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

11. 

Megszórjuk köménymaggal, és előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit