szakacsreceptek.hu

Chilli con carne

A Chilli con carne egy kedvelt mexikói és spanyol étel. Elkészítése viszonylag egyszerű, mivel csak egy lábasban kell főzni. Az étel nagyon ízletes ezért a vendégek imádni fogják.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Bab500gramm
Bazsalikom1teáskanál
Csokoládé15gramm
Darálthús500gramm
Fekete bors, őrölt1teáskanál
Fokhagyma20gramm
Hagyma200gramm
Kristálycukor1evőkanál
Morzsolt csemegekukorica vákuumzárású300gramm
Napraforgó olaj50milliliter
Nemes babérlevél3darab
Paprika100gramm
Paradicsom200gramm
Paradicsompüré500milliliter
Pepperóni konzerv3darab
Piros paprika, őrölt2teáskanál
2teáskanál
Víz500milliliter

1. Hagyma, foghagyma

hagyma 200 g  fokhagyma 20 g  napraforgó olaj 50 ml

A hagymát és foghagymát felvágjuk és olajon megpirítjuk.

Hagyma, foghagyma

2. Darált hús

darálthús 500 g

Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk úgy, hogy apró darabokra essen szét.

Darált hús

3. Zöldség elkészítése

paprika 100 g  paradicsom 200 g  pepperóni konzerv 3 db

Amíg a hús megpirul, előkészítjük a zöldséget. A paprikát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel és lehámozzuk, majd holdacskákra vágjuk. A pfefferónit apróra vágjuk. A megadott mennyiségből közepesen pikáns lesz az étel, amennyiben pikánsabbat szeretnénk, úgy több pfefferónit adunk hozzá.

Zöldség elkészítése

4. Őrölt piros paprika

piros paprika, őrölt 2 TK

A megpirított húshoz őrölt piros paprikát szórunk, összekeverjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót.

Őrölt piros paprika

5. Paradicsom püré

paradicsompüré 500 ml

Hozzáadjuk a paradicsom pürét, majd elkeverjük.

Paradicsom püré

6. Zöldség

Hozzáadjuk a paprikát és a pfefferónit, majd újra elkeverjük.

Zöldség

7. Fűszerezés

 2 TK  kristálycukor 1 EK  fekete bors, őrölt 1 TK  bazsalikom 1 TK  nemes babérlevél 3 db

Sót, cukrot és fűszereket adunk hozzá.

Fűszerezés

8. Húsleves

víz 500 ml

Vizet vagy húslevest öntünk hozzá. 30 percig főzzük gyakori keverés mellett nem lefedve, közepes hőfokon. Nem szabad nagyon felforralni. Fontos, hogy a felesleges víz elpárologjon és az étel megfelelően sűrű legyen.

Húsleves

9. Bab, kukorica

bab 500 g  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 300 g

30 perc után hozzáadjuk a babot és a kukoricát. Gyakori kevergetés mellett további 20 percig főzzük.

Bab, kukorica

10. Csokoládé

csokoládé 15 g

A chilli con carnet levesszük a tűzről és felolvasztunk 2 kocka minőségi 90%-os csokoládét. A csokoládé az ételnek megadja azt a tipikus ízét, ezért ne féljenek hozzáadni.

Csokoládé

11. Tálalás

Friss ropogós bagettel, kenyérrel stb. tálaljuk. A tetejére tehetünk egy kanál tejfölt vagy sűrű fehér joghurtot.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés