Kiváló házi "nutela" a gyermekeink számára, nem csak reggelire. Friss péksüteményre vagy kenyérre kenve tálaljuk. Felhasználhatjuk kalácsok és sütemények készítéséhez is.
Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól.Közeleg a farsang, és a jelmezed már megvan, csak az olajszagtól ...
A mákos guba, mákos gubó vagy bobajka eredetileg karácsonyra készített ünnepi étel. Abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Mára már egész évben készítik.
Padlizsánszósz csicseriborsóval a Baingan chana (chole) masala népszerű indiai étel, fűszeres ízű. Eltávolíthatja a fűszerek mennyiségét, vagy hozzáadhatja ízlése szerint.
Rántott erősen aromás sajt - kvargli, pogácsasajt vagy Harzi sajt (természetes érlelésű sajt) fantasztikus finomság. Receptünkben a Harzi sajtot használtuk lényegesen lágyabb íze és sütéskor nem annyira átható illata miatt.
Lágy krémes és enyhén fűszeres ízvilág. Gorgonzola helyett használhatunk más kékpenészes vagy zöldpenészes sajtot, például Niva sajtot, viszont le kell reszelni.