szakacsreceptek.hu

Almás-csokoládés kenő

     

Kiváló házi "nutela" a gyermekeink számára, nem csak reggelire. Friss péksüteményre vagy kenyérre kenve tálaljuk. Felhasználhatjuk kalácsok és sütemények készítéséhez is.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Alma 3kilogramm
Csokoládé100gramm
Kakaó100gramm
Kristálycukor750gramm
Kukoricakeményítő120gramm
Víz400milliliter

1. 

alma  3 kg  víz 400 ml

Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, hozzáöntjük a vizet és puhára főzzük.

2. 

kukoricakeményítő 120 g  kakaó 100 g

Az almát hagyjuk langyosra lehűlni, majd botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadunk kukorica keményítőt, kakaót és újra pépesítjük.

3. 

kristálycukor 750 g  csokoládé 100 g

A masszát visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Hozzászórjuk a cukrot és a csokoládét. Sűrűsödésig kevergetjük.

4. 

A forró krémet kisebb befőttes poharakba töltjük. Azonnal lezárjuk ...

5. 

... majd a befőttes poharat fejjel lefelé fordítjuk. Szobahőmérsékletnél hagyjuk lehűlni. Hűvös helyen tárolandó.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés