Almás-csokoládés kenő

Kiváló házi "nutela" a gyermekeink számára, nem csak reggelire. Friss péksüteményre vagy kenyérre kenve tálaljuk. Felhasználhatjuk kalácsok és sütemények készítéséhez is.
recept,recept fotó,alma ,csokoládé,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes
Kenhető ételek és krémek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 3 1830 | kilogramm kcal | |
csokoládé | 100 513 | gramm kcal | |
kakaó | 100 306 | gramm kcal | |
kristálycukor | 750 3015 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 120 434 | gramm kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
alma 3 kilogramm • víz 400 milliliter
Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, hozzáöntjük a vizet és puhára főzzük.

2.
kukoricakeményítő 120 gramm • kakaó 100 gramm
Az almát hagyjuk langyosra lehűlni, majd botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadunk kukorica keményítőt, kakaót és újra pépesítjük.

3.
kristálycukor 750 gramm • csokoládé 100 gramm
A masszát visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Hozzászórjuk a cukrot és a csokoládét. Sűrűsödésig kevergetjük.

4.
A forró krémet kisebb befőttes poharakba töltjük. Azonnal lezárjuk ...

5.
... majd a befőttes poharat fejjel lefelé fordítjuk. Szobahőmérsékletnél hagyjuk lehűlni. Hűvös helyen tárolandó.

Jó étvágyat!