RECEPTEK

Almás-csokoládés kenő

Almás-csokoládés kenő

Kiváló házi "nutela" a gyermekeink számára, nem csak reggelire. Friss péksüteményre vagy kenyérre kenve tálaljuk. Felhasználhatjuk kalácsok és sütemények készítéséhez is.

recept,recept fotó,alma ,csokoládé,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes

Kenhető ételek és krémek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 3kilogramm
csokoládé100gramm
kakaó100gramm
kristálycukor750gramm
kukoricakeményítő120gramm
víz400milliliter

 

Recept

1. 

alma  3 kilogramm  víz 400 milliliter

Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, hozzáöntjük a vizet és puhára főzzük.

2. 

kukoricakeményítő 120 gramm  kakaó 100 gramm

Az almát hagyjuk langyosra lehűlni, majd botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadunk kukorica keményítőt, kakaót és újra pépesítjük.

3. 

kristálycukor 750 gramm  csokoládé 100 gramm

A masszát visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Hozzászórjuk a cukrot és a csokoládét. Sűrűsödésig kevergetjük.

4. 

A forró krémet kisebb befőttes poharakba töltjük. Azonnal lezárjuk ...

5. 

... majd a befőttes poharat fejjel lefelé fordítjuk. Szobahőmérsékletnél hagyjuk lehűlni. Hűvös helyen tárolandó.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés