A dahl egy indiai étel, mely hagyományosan lehet főfogás, vagy köret. Ahogy nálunk a gulyásleves, vagy a lecsó, ahány ház, annyi szokás, annyi féle recept. Tekintve, hogy minden esetben hüvelyesekből készül (csicseriborsó, lencse, ...
Egy lap recept a tejfölös kelkáposztára. Saját ízlés szerint adhatunk hozzá hogy finomabb legyen fokhagymát, pirított vöröshagymát, agy megszórhatjuk napraforgó illetve szezám maggal is.
Egy bevált recept rántott patisszon darabokba, három panírba csomagolva és olajban megsütve. A főtt burgonya megfelelő köret hozzá. A patisszon nagyon ízletes tartármártással
Recept egy hagyományos, sütőben sült vastag burgonyás lepény elkészítéséhez. Alkalmas köretként főétkezéshez vagy külön is. Ha zsírosban szeretjük, akkor a sütőben sütés helyett megsüthetjük serpenyőben egy kevés zsíron .