Puha kuglóf zöld teával
Finom kuglóf matcha zöld teával és tőzegáfonyával. Az egyedi színe véget alkalmas a Húsvéti asztal díszének is.
recept,recept fotó,szárított áfonya,Matcha tea,Kuglófok,Húsvéti receptek
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
Matcha tea | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 180 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szárított áfonya | 100 | gramm | |
sütőpor | 20 | gramm | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 100 | milliliter |
Recept
5.
víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter
Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Összekeverjük...
6.
...és a lisztet.
7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
8.
A tésztát 2 és 1 harmadra osztjuk. A nagyobb részébe belekeverjük az áfonyát.
10.
A sütőformát kivajazzuk, meghintjük lisztel. Beleöntjük először az áfonyás tésztát majd erre rá a teás tésztát.
11.
Egy nagyobb fakanállal a tésztát óvatosan összenyomkodjuk.
12.
40 percig 180°C fokon sütjük.
13.
Hogy a kuglófunk megsült e már, ezt egy fogvájó segítségével ellenőrizhetjük. Ha kihúzzuk nem lehet vizes és nem maradhat rajta tészta. Miután megsült a kuglófot egy tálra borítjuk és porcukorral meghintjük.
14.
Szeleteljük.
Jó étvágyat!