szakacsreceptek.hu

Puha kuglóf zöld teával

    

Finom kuglóf matcha zöld teával és tőzegáfonyával. Az egyedi színe véget alkalmas a Húsvéti asztal díszének is.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Matcha tea2teáskanál
kristálycukor140gramm
napraforgó olaj100milliliter
porcukor-
rétesliszt180gramm
rétesliszt-
szárított áfonya100gramm
sütőpor20gramm
tojásfehérje8darab
tojássárgája5darab
vaj-
víz100milliliter

1. 

szárított áfonya 100 gramm

A tőzegáfonyát megmossuk.

2. 

rétesliszt 180 gramm  sütőpor 20 gramm

A lisztet a sütőporral összekeverjük.

3. 

tojásfehérje 8 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 140 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

5. 

víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Összekeverjük...

6. 

...és a lisztet.

7. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8. 

A tésztát 2 és 1 harmadra osztjuk. A nagyobb részébe belekeverjük az áfonyát.

9. 

Matcha tea 2 teáskanál

A kisebb részbe belekeverjük a teát.

10. 

vaj  rétesliszt

A sütőformát kivajazzuk, meghintjük lisztel. Beleöntjük először az áfonyás tésztát majd erre rá a teás tésztát.

11. 

Egy nagyobb fakanállal a tésztát óvatosan összenyomkodjuk.

12. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

13. 

porcukor

Hogy a kuglófunk megsült e már, ezt egy fogvájó segítségével ellenőrizhetjük. Ha kihúzzuk nem lehet vizes és nem maradhat rajta tészta. Miután megsült a kuglófot egy tálra borítjuk és porcukorral meghintjük.

14. 

Szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés