Puha kuglóf zöld teával

Finom kuglóf matcha zöld teával és tőzegáfonyával. Az egyedi színe véget alkalmas a Húsvéti asztal díszének is.
recept,recept fotó,szárított áfonya,Matcha tea,Kuglófok,Húsvéti receptek
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
Matcha tea | 2 32 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 140 563 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 180 641 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szárított áfonya | 100 251 | gramm kcal | |
sütőpor | 20 15 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 8 135 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept




5.
víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter
Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Összekeverjük...

6.
...és a lisztet.

7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8.
A tésztát 2 és 1 harmadra osztjuk. A nagyobb részébe belekeverjük az áfonyát.


10.
A sütőformát kivajazzuk, meghintjük lisztel. Beleöntjük először az áfonyás tésztát majd erre rá a teás tésztát.

11.
Egy nagyobb fakanállal a tésztát óvatosan összenyomkodjuk.

12.
40 percig 180°C fokon sütjük.

13.
Hogy a kuglófunk megsült e már, ezt egy fogvájó segítségével ellenőrizhetjük. Ha kihúzzuk nem lehet vizes és nem maradhat rajta tészta. Miután megsült a kuglófot egy tálra borítjuk és porcukorral meghintjük.

14.
Szeleteljük.

Jó étvágyat!