Finom töltött kuglóf
Puha, varázslatos és ízletes sütemény.
recept,recept fotó,csokoládé,ribizli dzsem,Kuglófok,Húsvéti receptek
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 75 | gramm | |
cukrász díszítések- színes | - | ||
porcukor | 4 | evőkanál | |
ribizli dzsem | 3 | evőkanál | |
rétesliszt | 4 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | ½ | csomag | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 4 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1. Kuglóf
tojássárgája 4 darab • porcukor 4 evőkanál • víz 4 evőkanál
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel.
4.
A tésztát kiöntjük egy kisebb, vajjal kikent és lisztel meghintet kuglóf formába. A kuglófot előre felmelegített sütőben, 200°C hőmérsékleten, 15-20 percen keresztül sütjük.
5. Csokoládés krém
csokoládé 75 gramm • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter
A csokoládét tejben vízfürdőben felolvasztjuk.
6.
tojássárgája 2 darab
Hozzáadjuk a tojássárgáját és a csokoládés masszát, megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
7.
vaj 100 gramm
A vajat felszeleteljük kicsit hagyjuk meg olvadni i majd habosra keverjük a csokoládés masszával.
8. A kuglóf megtöltése.
ribizli dzsem 3 evőkanál
A kuglófot három lapra vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a lekvárt és ráhelyezzük a középső lapot.
9.
A középső lapra felvisszük a krém felét.
10.
Ráhelyezzük az utolsó réteget és teljes kuglófot megkenjük a krém második felével.
12.
Jó étvágyat!