szakacsreceptek.hu

Finom töltött kuglóf

    

Puha, varázslatos és ízletes sütemény.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
csokoládé75gramm
cukrász díszítések- színes-
porcukor4evőkanál
ribizli dzsem3evőkanál
rétesliszt4evőkanál
rétesliszt-
sütőpor½csomag
tojásfehérje4darab
tojássárgája6darab
vaj100gramm
vaj-
víz4evőkanál
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. Kuglóf

tojássárgája 4 darab  porcukor 4 evőkanál  víz 4 evőkanál

A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel.

Kuglóf

2. 

rétesliszt 4 evőkanál  sütőpor ½ csomag

A tojássárgájához sütőporral kevert lisztet öntünk.

3. 

tojásfehérje 4 darab

Hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük egy kisebb, vajjal kikent és lisztel meghintet kuglóf formába. A kuglófot előre felmelegített sütőben, 200°C hőmérsékleten, 15-20 percen keresztül sütjük.

5. Csokoládés krém

csokoládé 75 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter

A csokoládét tejben vízfürdőben felolvasztjuk.

Csokoládés krém

6. 

tojássárgája 2 darab

Hozzáadjuk a tojássárgáját és a csokoládés masszát, megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

7. 

vaj 100 gramm

A vajat felszeleteljük kicsit hagyjuk meg olvadni i majd habosra keverjük a csokoládés masszával.

8. A kuglóf megtöltése.

ribizli dzsem 3 evőkanál

A kuglófot három lapra vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a lekvárt és ráhelyezzük a középső lapot.

A kuglóf megtöltése.

9. 

A középső lapra felvisszük a krém felét.

10. 

Ráhelyezzük az utolsó réteget és teljes kuglófot megkenjük a krém második felével.

11. 

cukrász díszítések- színes

A krémre cukrász díszítést szórunk.

12. 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés