Mézes muffin szilvával
Nagyon finom, lágy és szaftos muffin, cukor és tojás nélkül.
recept,recept fotó,méz ,aszalt szilva,Muffinok
Muffinok
kategóriak
Muffinok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 12 | darab | |
méz | 150 | gramm | |
narancslé | 100 | milliliter | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 300 | gramm | |
rétesliszt | 225 | gramm | |
szódabikarbóna | 6 | gramm | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 75 | gramm | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
2.
rétesliszt 225 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 75 gramm • szódabikarbóna 6 gramm
Mindkét lisztet összekeverjük egy csapott teás kanál szóda bikarbónával (esetleg sütőporral).
3.
narancslé 100 milliliter • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 300 gramm
Kifacsarjuk a narancsot és a levét összekeverjük a joghurttal.
4.
aszalt szilva 12 darab
A mézes vajat összekeverjük a joghurttal. Előkészítjük a és megmossuk a szárított szilvát.
5.
A folyékony masszába belekeverjük a lisztet.
6.
A tésztát elosztjuk a muffin formákba, amelyeket muffin papírkosárkákkal bélelünk ki.
7.
Minden egyes muffinba, belenyomunk egy szilvát.
8.
25 percig 190°C fokon sütjük.
9.
Hagyjuk alaposan lehűlni. Tálalás előtt, ha nagyon édesen szereti -megszórjuk porcukorral - de így már nem lesz cukor mentes a muffin :)
Jó étvágyat!