RECEPTEK

Makréla joghurtban

Makréla joghurtban

Ízletes és egészséges hal joghurtos pácban. Rizzsel tálaljuk.

recept,recept fotó,makréla,natúr joghurt,Halak,Gluténmentes

Halak

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Halak  Gluténmentes  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma300gramm
köménymag, darált1teáskanál
makréla1200gramm
napraforgó olaj50milliliter
natúr joghurt450milliliter
pepperóni konzerv2darab
1teáskanál
őrölt gyömbér1teáskanál

 

Recept

1. Makréla

makréla 1200 gramm

Hagyjuk a fagyasztott makrélát részben felolvadni, és vágjuk le a felső, alsó uszonyokat és a fejet. A hasat bevágjuk, a belsejét megtisztítjuk. Amíg részben megvannak fagyva, könnyebben levágjuk az uszonyainkat. Ezután hagyjuk tovább olvadni a makrélát.

2. Páclé

hagyma 150 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, darált 1 teáskanál  őrölt gyömbér 1 teáskanál

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Adjunk hozzá sót, borsot, rköményt és gyömbért. Jól összekeverjük.

3. 

pepperóni konzerv 2 darab  natúr joghurt 450 milliliter

A csípős paprikát apróra vágjuk, és összekeverjük a joghurttal.

4. 

A felolvasztott makrélát megmossuk és megkenjük hagymás fűszerkeverékkel.

5. 

Majd megkenjük a joghurtos csípős paprikával és 1 órát hidegen pácoljuk.

6. 

napraforgó olaj 50 milliliter  hagyma 150 gramm

A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a makrélát az egész páccal együtt és puhára pároljuk (kb. 30 perc).

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit