Makréla joghurtban
Ízletes és egészséges hal joghurtos pácban. Rizzsel tálaljuk.
recept,recept fotó,makréla,natúr joghurt,Halak,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
köménymag, darált | 1 | teáskanál | |
makréla | 1200 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
natúr joghurt | 450 | milliliter | |
pepperóni konzerv | 2 | darab | |
só | 1 | teáskanál | |
őrölt gyömbér | 1 | teáskanál |
Recept
1. Makréla
makréla 1200 gramm
Hagyjuk a fagyasztott makrélát részben felolvadni, és vágjuk le a felső, alsó uszonyokat és a fejet. A hasat bevágjuk, a belsejét megtisztítjuk. Amíg részben megvannak fagyva, könnyebben levágjuk az uszonyainkat. Ezután hagyjuk tovább olvadni a makrélát.
2. Páclé
hagyma 150 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált 1 teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Adjunk hozzá sót, borsot, rköményt és gyömbért. Jól összekeverjük.
3.
pepperóni konzerv 2 darab • natúr joghurt 450 milliliter
A csípős paprikát apróra vágjuk, és összekeverjük a joghurttal.
4.
A felolvasztott makrélát megmossuk és megkenjük hagymás fűszerkeverékkel.
5.
Majd megkenjük a joghurtos csípős paprikával és 1 órát hidegen pácoljuk.
6.
napraforgó olaj 50 milliliter • hagyma 150 gramm
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a makrélát az egész páccal együtt és puhára pároljuk (kb. 30 perc).
Jó étvágyat!