RECEPTEK

Mákos-répás kalácsok

Mákos-répás kalácsok

Nagyon finom recept mákos muffinra, egészséges sárgarépával, ami a kalácsokban nem is észlelhető...

recept,recept fotó,répa,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,őrölt mák,Muffinok

Muffinok

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citrom1darab
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor120gramm
napraforgó olaj80milliliter
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom200gramm
répa200gramm
rétesliszt200gramm
sütőpor8gramm
tyúk tojás1darab
vaníliacukor8gramm
őrölt mák80gramm

 

Recept

1. Folyékony massza

répa 200 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, vékonyra lereszeljük.

2. 

citrom 1 darab

A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük és a répához adjuk. A citrom levét is a répához adjuk.

3. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter  tyúk tojás 1 darab

A répa alaphoz hozzáadjuk a joghurtot, olajat és tojást, összekeverjük.

4. Száraz massza

rétesliszt 200 gramm  sütőpor 8 gramm  kristálycukor 120 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  vaníliacukor 8 gramm  őrölt mák 80 gramm

Egy mélyebb tálba beleszórjuk a lisztet a sütőporral összekeverve, cukrot, fahéjat, vanília cukrot és az őrölt mákot. Összekeverjük.

5. Tészta

Mindkét masszát összekeverjük...

6. 

...és összekeverjük úgy hogy az összes hozzávaló egyenletesen álljon össze.

7. 

A muffin formákba papírkosárkákat rakunk, és egy fagylalt kanállal bele adagoljuk a tésztát. Minden kosárkába egy kanállal rakunk, vagy úgy hogy minden formába 2/3 legyen a tészta.

8. 

Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 20-25 percen keresztül. Hogy készen vannak e a kalácsot egy fogvájó segítségével gyorsan megtudhatjuk. Ha beleszúrjuk a fogvájót a kalácsba és a vége száraz, nem ragad akkor elkészült a muffinunk.

9. 

A kész kalácsokat meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés