szakacsreceptek.hu

Mákos-répás kalácsok

Mákos-répás kalácsok

    

Nagyon finom recept mákos muffinra, egészséges sárgarépával, ami a kalácsokban nem is észlelhető...

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. Folyékony massza

répa 200 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, vékonyra lereszeljük.

Folyékony massza

2. 

citrom 1 darab

A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük és a répához adjuk. A citrom levét is a répához adjuk.

3. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter  tyúk tojás 1 darab

A répa alaphoz hozzáadjuk a joghurtot, olajat és tojást, összekeverjük.

4. Száraz massza

rétesliszt 200 gramm  sütőpor 8 gramm  kristálycukor 120 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  vaníliacukor 8 gramm  őrölt mák 80 gramm

Egy mélyebb tálba beleszórjuk a lisztet a sütőporral összekeverve, cukrot, fahéjat, vanília cukrot és az őrölt mákot. Összekeverjük.

Száraz massza

5. Tészta

Mindkét masszát összekeverjük...

Tészta

6. 

...és összekeverjük úgy hogy az összes hozzávaló egyenletesen álljon össze.

7. 

A muffin formákba papírkosárkákat rakunk, és egy fagylalt kanállal bele adagoljuk a tésztát. Minden kosárkába egy kanállal rakunk, vagy úgy hogy minden formába 2/3 legyen a tészta.

8. 

Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 20-25 percen keresztül. Hogy készen vannak e a kalácsot egy fogvájó segítségével gyorsan megtudhatjuk. Ha beleszúrjuk a fogvájót a kalácsba és a vége száraz, nem ragad akkor elkészült a muffinunk.

9. 

A kész kalácsokat meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

citrom1darab
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor120gramm
napraforgó olaj80milliliter
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom200gramm
répa200gramm
rétesliszt200gramm
sütőpor8gramm
tyúk tojás1darab
vaníliacukor8gramm
őrölt mák80gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés