Kókuszos kuglóf
Kuglóf teli kókuszos ízzel.
recept,recept fotó,kókusz reszelék,kókusz reszelék,kakaó,Kuglófok
Kuglófok
kategóriak
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 75 | gramm | |
kókusz reszelék | 75 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
napraforgó olaj | 75 | milliliter | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 10 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • rétesliszt 100 gramm • kókusz reszelék 75 gramm • vaníliacukor 10 gramm • kristálycukor 75 gramm • sütőpor 10 gramm
Keverje össze a lisztet, a kókuszt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Javaslat: ne adjon hozzá több cukrot, ha a tészta nem tűnik túl édesnek - a kókusz íze eltűnik.
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • tyúk tojás 2 darab • napraforgó olaj 75 milliliter
Adjunk hozzá tejet, tojást, olajat és mindent jól összekeverünk.
3.
Kenje meg a kuglófformát vajjal és szórja meg kókuszreszelékkel. Öntse bele a tésztát. Az egészet bele önthetjük és a kuglófnak csak egy színe lesz,
5.
és a sötét tésztát egy kanállal a fehérbe rakjuk. Ily módon a kuglóf helyenként csokoládé ízt kap.
6.
170 ° C-ra előmelegített sütőben sütjük, kb. 10 perc múlva csökkentse a hőmérsékletet 160 ° C-ra, a teljes sütési idő 35 - 40 perc.
Jó étvágyat!