szakacsreceptek.hu

Káposztasaláta Cheddar sajttal

    

Maga a coleslaw név a holland “koolsla” szóból származik, ami az eredeti “koolsalade” - káposztasaláta - szó rövidülése. Ez egy viszonylag könnyű, finom saláta, azonban ahhoz mégis elég testes, hogy egyszerre nyári és téli ételnek is jó legyen. Az amerikaiak általában sült krumpli vagy grillezett ételek mellé eszik, de bármilyen, nem szószos fogás - akár wokban sült rántott hús - mellé jó.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Cheddar sajt150gramm
balzsamecet2evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma50gramm
korai fejes káposzta600gramm
kristálycukor20gramm
majonéz100gramm
répa200gramm
1teáskanál
tejföl (14-18%)200gramm
zeller150gramm

1. 

korai fejes káposzta 600 gramm

A káposztát megpucoljuk megmossuk és vastag reszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk.

2. 

 1 teáskanál

A káposztát egy tálba rakjuk, sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.Ezután leöntjük róla a fölösleges levet és még egy picit ki is csavarjuk.

3. 

répa 200 gramm

A répát megpucoljuk, megmossuk és vastagon lereszeljük.

4. 

zeller 150 gramm

A zeller gumót megpucoljuk és lereszeljük.

5. 

hagyma 50 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

6. 

kristálycukor 20 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  balzsamecet 2 evőkanál

A zöldségeket a káposztához adjuk, szórunk hozzá egy kevés cukrot, borsot és hozzáöntjük az ecetet. Összekeverjük.

7. 

tejföl (14-18%) 200 gramm  majonéz 100 gramm

Hozzákeverjük a tejfölt és a majonézt. Összekeverjük.

8. 

Cheddar sajt 150 gramm

A Cheddar sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a salátához.

9. 

Ha kész, hűtőben lefedve legalább három órát hagyjuk érni, de igazán finom másnapra lesz.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés