szakacsreceptek.hu

Halloweeni mogyorós cupcakes

Halloweeni mogyorós cupcakes

    

Lágy mogyorós krémes sütemény, alkalmi díszítéssel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. Száraz massza

dió 100 gramm  rétesliszt 200 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A diót ledaráljuk, összekeverjük liszttel és sütőporral.

Száraz massza

2. Folyékony massza

tyúk tojás 3 darab  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter  kristálycukor 100 gramm

Tojást, tejet, olajat és cukrot keverünk ki.

Folyékony massza

3. Tészta

A száraz masszát adagonként belekeverjük a folyékony masszába.

Tészta

4. 

Muffin formákba papírkosárkákat helyezünk és megtöltjük a tésztával majdnem a tetejéig. Előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük 170-180°C-on.

5. Krém

vaj 50 gramm  porcukor 50 gramm  túró, sima,lágy 50 gramm

Vajat cukorral kikeverünk, majd túrót keverünk hozzá.

Krém

6. 

A megsült muffinok tetejét levágjuk, és egy kiskanállal kiszedjük a belsejét (kb egy kisebb kávéskanálnyit). A tetejét és a kiszedett belsejét szétmorzsoljuk és belekeverjük a krémbe.

7. 

A krémet cukrász zacskóba töltjük, majd a muffinok közepébe töltjük.

8. 

Egy vízbe mártott kiskanál segítségével elegyenesítjük és egy kisebb mélyedést alakítunk a krémbe. A muffinokat hűtőbe helyezzük, hogy a krém keményebb legyen.

9. Halloween tököcskék cukrász masszából

cukrászati bevonóanyag, fehér 50 gramm  narancssárga zselés élelmiszer színezék  kukoricakeményítő

A fehér cukrász masszát narancssárga élelmiszer festékkel befestünk. Kukorica darával meghintett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk. Tök formákat vágunk ki belőle. Mi egy gyerekeknek szánt gyurma szettből kölcsönöztük a tökformát.

Halloween tököcskék cukrász masszából

10. 

A kivágott formákról egy vízbe mártott ecset segítségével eltávolítjuk a fölösleges kukorica darát, majd ráhelyezzük a muffinra.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés