szakacsreceptek.hu

Halloweeni mogyorós cupcakes

    

Lágy mogyorós krémes sütemény, alkalmi díszítéssel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. Száraz massza

dió 100 gramm  rétesliszt 200 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A diót ledaráljuk, összekeverjük liszttel és sütőporral.

Száraz massza

2. Folyékony massza

tyúk tojás 3 darab  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter  kristálycukor 100 gramm

Tojást, tejet, olajat és cukrot keverünk ki.

Folyékony massza

3. Tészta

A száraz masszát adagonként belekeverjük a folyékony masszába.

Tészta

4. 

Muffin formákba papírkosárkákat helyezünk és megtöltjük a tésztával majdnem a tetejéig. Előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük 170-180°C-on.

5. Krém

vaj 50 gramm  porcukor 50 gramm  túró, sima,lágy 50 gramm

Vajat cukorral kikeverünk, majd túrót keverünk hozzá.

Krém

6. 

A megsült muffinok tetejét levágjuk, és egy kiskanállal kiszedjük a belsejét (kb egy kisebb kávéskanálnyit). A tetejét és a kiszedett belsejét szétmorzsoljuk és belekeverjük a krémbe.

7. 

A krémet cukrász zacskóba töltjük, majd a muffinok közepébe töltjük.

8. 

Egy vízbe mártott kiskanál segítségével elegyenesítjük és egy kisebb mélyedést alakítunk a krémbe. A muffinokat hűtőbe helyezzük, hogy a krém keményebb legyen.

9. Halloween tököcskék cukrász masszából

cukrászati bevonóanyag, fehér 50 gramm  narancssárga zselés élelmiszer színezék  kukoricakeményítő

A fehér cukrász masszát narancssárga élelmiszer festékkel befestünk. Kukorica darával meghintett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk. Tök formákat vágunk ki belőle. Mi egy gyerekeknek szánt gyurma szettből kölcsönöztük a tökformát.

Halloween tököcskék cukrász masszából

10. 

A kivágott formákról egy vízbe mártott ecset segítségével eltávolítjuk a fölösleges kukorica darát, majd ráhelyezzük a muffinra.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés