Őszi almás pohár
Egy finomság a vasárnapi asztalra.
recept,recept fotó,alma ,mazsola,piskóta, hosszú,dió,Desszertek poharakban,Szezonális receptek
Desszertek poharakban
kategóriak
Desszertek poharakban Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Dió Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 | gramm | |
dió | 40 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
mazsola | 40 | gramm | |
piskóta, hosszú | 8 | darab | |
vaj | 10 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
2.
vaj 10 gramm • fahéj, őrölt ½ teáskanál
A lábasban egy kevés vajat olvasztunk fel, hozzáadjuk az almát és fahéjat, megkeverjük, és főni hagyjuk.
3.
kristálycukor 40 gramm • mazsola 40 gramm
Cukrot adunk hozzá, majd hozzáadjuk a mazsolát, megkeverjük, és újra kicsit főzzük. Levesszük a tűzről.
4.
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • kristálycukor 40 gramm • vaníliás puding -por 40 gramm
Tejből, cukorból, és puding porból pudingot készítünk.
5.
piskóta, hosszú 8 darab • dió 40 gramm
Nagyobb magasabb és szélesebb poharakba hosszú piskótákat rakunk (minden pohárba 2db-ot) majd rátesszük az almák 2/3-át, és ráöntjük egyenletesen a pudingot, majd a tetejére rátesszük az alma harmadát. A tetejét apróra vágott dióval szórjuk meg. Lehűlés után tálalhatjuk.
Jó étvágyat!