szakacsreceptek.hu

Őszi almás pohár

    

Egy finomság a vasárnapi asztalra.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 500gramm
dió40gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
kristálycukor80gramm
mazsola40gramm
piskóta, hosszú8darab
vaj10gramm
vaníliás puding -por40gramm
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. 

alma  500 gramm

Az almákat meghántjuk és vékony holdacskákra vágjuk.

2. 

vaj 10 gramm  fahéj, őrölt ½ teáskanál

A lábasban egy kevés vajat olvasztunk fel, hozzáadjuk az almát és fahéjat, megkeverjük, és főni hagyjuk.

3. 

kristálycukor 40 gramm  mazsola 40 gramm

Cukrot adunk hozzá, majd hozzáadjuk a mazsolát, megkeverjük, és újra kicsit főzzük. Levesszük a tűzről.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  kristálycukor 40 gramm  vaníliás puding -por 40 gramm

Tejből, cukorból, és puding porból pudingot készítünk.

5. 

piskóta, hosszú 8 darab  dió 40 gramm

Nagyobb magasabb és szélesebb poharakba hosszú piskótákat rakunk (minden pohárba 2db-ot) majd rátesszük az almák 2/3-át, és ráöntjük egyenletesen a pudingot, majd a tetejére rátesszük az alma harmadát. A tetejét apróra vágott dióval szórjuk meg. Lehűlés után tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés