szakacsreceptek.hu

Őszi almás pohár

Egy finomság a vasárnapi asztalra.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Alma 500gramm
Dió40gramm
Fahéj, őrölt½teáskanál
Kristálycukor80gramm
Mazsola40gramm
Piskóta, hosszú8darab
Vaj10gramm
Vaníliás puding -por40gramm
Zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. 

alma  500 g

Az almákat meghántjuk és vékony holdacskákra vágjuk.

2. 

vaj 10 g  fahéj, őrölt ½ TK

A lábasban egy kevés vajat olvasztunk fel, hozzáadjuk az almát és fahéjat, megkeverjük, és főni hagyjuk.

3. 

kristálycukor 40 g  mazsola 40 g

Cukrot adunk hozzá, majd hozzáadjuk a mazsolát, megkeverjük, és újra kicsit főzzük. Levesszük a tűzről.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 500 ml  kristálycukor 40 g  vaníliás puding -por 40 g

Tejből, cukorból, és puding porból pudingot készítünk.

5. 

piskóta, hosszú 8 db  dió 40 g

Nagyobb magasabb és szélesebb poharakba hosszú piskótákat rakunk (minden pohárba 2db-ot) majd rátesszük az almák 2/3-át, és ráöntjük egyenletesen a pudingot, majd a tetejére rátesszük az alma harmadát. A tetejét apróra vágott dióval szórjuk meg. Lehűlés után tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés