Halloween puding pohár

Bubububu ijesztő édes finomság. A felnőttek számára a felső rétegre egy kis rumot is öntünk :)
recept,recept fotó,csokoládés puding- por,Desszertek poharakban,Halloween,
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
csokoládés puding- por | 90 320 | gramm kcal | |
cukrászati bevonóanyag, fehér | 50 200 | gramm kcal | |
gumicukor - giliszták | 100 340 | gramm kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 80 322 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | ½ 10 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 60 214 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 750 360 | milliliter kcal |
Recept
1. "Agyag" piskóta
tojássárgája 2 darab • porcukor 60 gramm • rum 2 evőkanál • tojásfehérje 2 darab
A sárgáját cukorral és rummal kikeverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.




5.
váltogatva a fehérjéből készített habbal belekeverjük a tésztába

6.
A tésztát formába öntjük (például őzgerinc) amelyet vajjal kenünk kis és meghintünk liszttel.


8. Puding
zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter • kristálycukor 80 gramm • csokoládés puding- por 90 gramm
A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében elkeverjük a pudingport és beleöntjük a forró tejbe. Sűrű pudingot készítünk.

9.
A forró pudingot elosztjuk a poharakba (7cm magas, 7cm átmérő).

10.
A piskótát kiborítjuk a formából és kézzel szétmorzsoljuk.

11.
gumicukor - giliszták 100 gramm
A szétmorzsolt piskótát rászórjuk a pudingra majd giliszta formákra rakunk bele cukordíszt.

12.
A poharakat hagyjuk teljesen lehűlni és ezután tálalhatjuk, vagy kidíszíthetjük még fondantból készült szellemecskékkel.

13.
cukrászati bevonóanyag, fehér 50 gramm • kukoricakeményítő ½ teáskanál
A fondant kukorica keményítővel meghintett lapon kinyújtjuk. 4 részre hajtogatjuk. Papírforma segítségével, vagy csak úgy a fantáziánk alapján mind a 4 rétegen keresztül szellemformákat vágunk ki.

14.
Ha szükséges, akkor a kivágás után még formázhatjuk a szellem figurát, majd olvasztott csokoládé és hurkapálcika segítségével szemeket és szájat rajzolunk.

15.
A poharakba egy elegendően hosszú hurkapálcikát szúrunk és ehhez támasztjuk a szellem figurát.

Jó étvágyat!