Halloween puding pohár
Bubububu ijesztő édes finomság. A felnőttek számára a felső rétegre egy kis rumot is öntünk :)
recept,recept fotó,csokoládés puding- por,Desszertek poharakban,Halloween,
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
csokoládés puding- por | 90 | gramm | |
cukrászati bevonóanyag, fehér | 50 | gramm | |
gumicukor - giliszták | 100 | gramm | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
kukoricakeményítő | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 60 | gramm | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 750 | milliliter |
Recept
1. "Agyag" piskóta
tojássárgája 2 darab • porcukor 60 gramm • rum 2 evőkanál • tojásfehérje 2 darab
A sárgáját cukorral és rummal kikeverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.
5.
váltogatva a fehérjéből készített habbal belekeverjük a tésztába
6.
A tésztát formába öntjük (például őzgerinc) amelyet vajjal kenünk kis és meghintünk liszttel.
8. Puding
zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter • kristálycukor 80 gramm • csokoládés puding- por 90 gramm
A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében elkeverjük a pudingport és beleöntjük a forró tejbe. Sűrű pudingot készítünk.
9.
A forró pudingot elosztjuk a poharakba (7cm magas, 7cm átmérő).
10.
A piskótát kiborítjuk a formából és kézzel szétmorzsoljuk.
11.
gumicukor - giliszták 100 gramm
A szétmorzsolt piskótát rászórjuk a pudingra majd giliszta formákra rakunk bele cukordíszt.
12.
A poharakat hagyjuk teljesen lehűlni és ezután tálalhatjuk, vagy kidíszíthetjük még fondantból készült szellemecskékkel.
13.
cukrászati bevonóanyag, fehér 50 gramm • kukoricakeményítő ½ teáskanál
A fondant kukorica keményítővel meghintett lapon kinyújtjuk. 4 részre hajtogatjuk. Papírforma segítségével, vagy csak úgy a fantáziánk alapján mind a 4 rétegen keresztül szellemformákat vágunk ki.
14.
Ha szükséges, akkor a kivágás után még formázhatjuk a szellem figurát, majd olvasztott csokoládé és hurkapálcika segítségével szemeket és szájat rajzolunk.
15.
A poharakba egy elegendően hosszú hurkapálcikát szúrunk és ehhez támasztjuk a szellem figurát.
Jó étvágyat!