Halloween puding pohár
![Halloween puding pohár](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001297/img_hu_4x3/halloween-puding-pohar_00180.jpg)
Bubububu ijesztő édes finomság. A felnőttek számára a felső rétegre egy kis rumot is öntünk :)
recept,recept fotó,csokoládés puding- por,Desszertek poharakban,Halloween,
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
csokoládés puding- por | 90 | gramm | |
cukrászati bevonóanyag, fehér | 50 | gramm | |
gumicukor - giliszták | 100 | gramm | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
kukoricakeményítő | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 60 | gramm | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 750 | milliliter |
Recept
1. "Agyag" piskóta
tojássárgája 2 darab • porcukor 60 gramm • rum 2 evőkanál • tojásfehérje 2 darab
A sárgáját cukorral és rummal kikeverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7247.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7252.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7254.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7255.jpg)
5.
váltogatva a fehérjéből készített habbal belekeverjük a tésztába
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7258.jpg)
6.
A tésztát formába öntjük (például őzgerinc) amelyet vajjal kenünk kis és meghintünk liszttel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7259.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7265.jpg)
8. Puding
zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter • kristálycukor 80 gramm • csokoládés puding- por 90 gramm
A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében elkeverjük a pudingport és beleöntjük a forró tejbe. Sűrű pudingot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7280.jpg)
9.
A forró pudingot elosztjuk a poharakba (7cm magas, 7cm átmérő).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7287.jpg)
10.
A piskótát kiborítjuk a formából és kézzel szétmorzsoljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7289.jpg)
11.
gumicukor - giliszták 100 gramm
A szétmorzsolt piskótát rászórjuk a pudingra majd giliszta formákra rakunk bele cukordíszt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7293.jpg)
12.
A poharakat hagyjuk teljesen lehűlni és ezután tálalhatjuk, vagy kidíszíthetjük még fondantból készült szellemecskékkel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7316.jpg)
13.
cukrászati bevonóanyag, fehér 50 gramm • kukoricakeményítő ½ teáskanál
A fondant kukorica keményítővel meghintett lapon kinyújtjuk. 4 részre hajtogatjuk. Papírforma segítségével, vagy csak úgy a fantáziánk alapján mind a 4 rétegen keresztül szellemformákat vágunk ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7329.jpg)
14.
Ha szükséges, akkor a kivágás után még formázhatjuk a szellem figurát, majd olvasztott csokoládé és hurkapálcika segítségével szemeket és szájat rajzolunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7331.jpg)
15.
A poharakba egy elegendően hosszú hurkapálcikát szúrunk és ehhez támasztjuk a szellem figurát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001297/small/IMG_7350.jpg)
Jó étvágyat!