szakacsreceptek.hu

Gyümölcsszelet agar-agarral .

    

Egy nagyon finom és egészséges gyümölcsszelet.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

rétesliszt 250 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 50 gramm  nádcukor 120 gramm  olivaolaj 25 milliliter  kókusz olaj 35 milliliter  túró, sima,lágy 250 gramm  Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 15 gramm  szódabikarbóna 4 gramm

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

zabpehely 40 gramm  víz 600 milliliter

A zabpelyhet vízzel összeturmixoljuk.

3. 

A zabpehelyből készült folyadékot egy tálba leszűrjük.

4. 

Lágy tésztát keverünk ki.

5. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40cm) öntjük a tésztát.

6. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 500 gramm

Ha mirelit gyümölcsöt használunk akkor felengedjük, de használhatunk fis apró gyümölcsöket is. Egyenletesen a tésztára rakjuk őket.

8. 

Agar 10 gramm  víz 1 L  nádcukor 40 gramm  méz  60 gramm

Az agar-agart vízbe szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és a mézet, felforraljuk. Le vesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Esetleg hideg vízfürdőben is lehűthetjük, így gyorsabb lesz.

9. 

A zselatint a süteményre öntjük és hagyjuk megkeményedni. Hűtőbe rakva gyorsabban megkeményedik. És már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés