Gyümölcsszelet agar-agarral .
![Gyümölcsszelet agar-agarral .](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001439/img_hu_4x3/gyumolcsszelet-agar-agarral_00180.jpg)
Egy nagyon finom és egészséges gyümölcsszelet.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék),Agar,Egészséges sütemények
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Agar | 10 | gramm | |
Karobpor sötét (Szentjános kenyér) | 15 | gramm | |
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) | 500 | gramm | |
kókusz olaj | 35 | milliliter | |
méz | 60 | gramm | |
nádcukor | 160 | gramm | |
olivaolaj | 25 | milliliter | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
szódabikarbóna | 4 | gramm | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 50 | gramm | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
víz | 600 | milliliter | |
víz | 1 | ||
zabpehely | 40 | gramm |
Recept
1.
rétesliszt 250 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 50 gramm • nádcukor 120 gramm • olivaolaj 25 milliliter • kókusz olaj 35 milliliter • túró, sima,lágy 250 gramm • Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 15 gramm • szódabikarbóna 4 gramm
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1420.jpg)
3.
A zabpehelyből készült folyadékot egy tálba leszűrjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1426.jpg)
4.
Lágy tésztát keverünk ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1429.jpg)
5.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40cm) öntjük a tésztát.
6.
25 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1434.jpg)
7.
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 500 gramm
Ha mirelit gyümölcsöt használunk akkor felengedjük, de használhatunk fis apró gyümölcsöket is. Egyenletesen a tésztára rakjuk őket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1436.jpg)
8.
Agar 10 gramm • víz 1 L • nádcukor 40 gramm • méz 60 gramm
Az agar-agart vízbe szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és a mézet, felforraljuk. Le vesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Esetleg hideg vízfürdőben is lehűthetjük, így gyorsabb lesz.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1438.jpg)
9.
A zselatint a süteményre öntjük és hagyjuk megkeményedni. Hűtőbe rakva gyorsabban megkeményedik. És már tálalhatjuk is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1441.jpg)
Jó étvágyat!