Csirke ördög darabok

Sós és csípős csirkedarabok.
recept,recept fotó,csirkecomb felső,Csirkehús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
chili paprikás mártás | 1 5 | teáskanál kcal | |
csirkecomb felső | 8 ?? | darab kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
kesudió | 30 173 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | ½ 28 | evőkanál kcal | |
repceolaj | 50 450 | milliliter kcal | |
szójamártás | 30 42 | milliliter kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
csirkecomb felső 8 darab • szójamártás 30 milliliter • chili paprikás mártás 1 teáskanál
A csirkecombokat megmossuk és két órám keresztül szójás-chillis szószba pácoljuk.

2.
fokhagyma 2 gerezd • repceolaj 50 milliliter
A megtisztított, felszeletelt fokhagymát olajon megpirítjuk.

3.
víz 200 milliliter
A csirkedarabokat tegyünk a fokhagymához bőrrel lefelé, és pirítsuk 10 percig. Óvatosan megfordítjuk, hogy a ropogós bőr ne szakadjon le, felöntjük vízzel, és lefedett serpenyőben 20 percig pároljuk.

4.
kukoricakeményítő ½ evőkanál • kesudió 30 gramm
Adjunk egy kis kukoricakeményítőt a szószhoz, keverjük össze és szórjuk meg a kész csirkét kesudió darabokkal.

Jó étvágyat!