Csirke ördög darabok
Sós és csípős csirkedarabok.
recept,recept fotó,csirkecomb felső,Csirkehús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
chili paprikás mártás | 1 | teáskanál | |
csirkecomb felső | 8 | darab | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
kesudió | 30 | gramm | |
kukoricakeményítő | ½ | evőkanál | |
repceolaj | 50 | milliliter | |
szójamártás | 30 | milliliter | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
csirkecomb felső 8 darab • szójamártás 30 milliliter • chili paprikás mártás 1 teáskanál
A csirkecombokat megmossuk és két órám keresztül szójás-chillis szószba pácoljuk.
2.
fokhagyma 2 gerezd • repceolaj 50 milliliter
A megtisztított, felszeletelt fokhagymát olajon megpirítjuk.
3.
víz 200 milliliter
A csirkedarabokat tegyünk a fokhagymához bőrrel lefelé, és pirítsuk 10 percig. Óvatosan megfordítjuk, hogy a ropogós bőr ne szakadjon le, felöntjük vízzel, és lefedett serpenyőben 20 percig pároljuk.
4.
kukoricakeményítő ½ evőkanál • kesudió 30 gramm
Adjunk egy kis kukoricakeményítőt a szószhoz, keverjük össze és szórjuk meg a kész csirkét kesudió darabokkal.
Jó étvágyat!