Csirke ördög darabok
![Csirke ördög darabok](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001587/img_hu_4x3/csirke-ordog-darabok_00180.jpg)
Sós és csípős csirkedarabok.
recept,recept fotó,csirkecomb felső,Csirkehús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
chili paprikás mártás | 1 | teáskanál | |
csirkecomb felső | 8 | darab | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
kesudió | 30 | gramm | |
kukoricakeményítő | ½ | evőkanál | |
repceolaj | 50 | milliliter | |
szójamártás | 30 | milliliter | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
csirkecomb felső 8 darab • szójamártás 30 milliliter • chili paprikás mártás 1 teáskanál
A csirkecombokat megmossuk és két órám keresztül szójás-chillis szószba pácoljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001587/small/IMG_6089.jpg)
2.
fokhagyma 2 gerezd • repceolaj 50 milliliter
A megtisztított, felszeletelt fokhagymát olajon megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001587/small/IMG_6093.jpg)
3.
víz 200 milliliter
A csirkedarabokat tegyünk a fokhagymához bőrrel lefelé, és pirítsuk 10 percig. Óvatosan megfordítjuk, hogy a ropogós bőr ne szakadjon le, felöntjük vízzel, és lefedett serpenyőben 20 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001587/small/IMG_6096.jpg)
4.
kukoricakeményítő ½ evőkanál • kesudió 30 gramm
Adjunk egy kis kukoricakeményítőt a szószhoz, keverjük össze és szórjuk meg a kész csirkét kesudió darabokkal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001587/small/IMG_6104.jpg)
Jó étvágyat!