Céklasaláta sajttal és kukoricával

Ha egy könnyű, egészséges és finom salátára vágyik, ez a sajtos céklasaláta remek választás.
recept,recept fotó,Zöldségsaláták,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
141 g
Adag energiatartalma
155 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Az édeskés cékla, a lágy cottage sajt és a ropogós kukorica kombinációja tökéletes alapot teremt, amelyet a dijoni mustár, a fokhagyma és a reszelt kemény sajt jellegzetes íze egészít ki. Ez a saláta megfelel egy gyors ebédnek, vacsorának, vagy egy főétel érdekes kiegészítőjeként. Pár perc alatt elkészítheti, és az eredmény kellemesen meg fogja lepni.

Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | 100 403 | gramm kcal | |
cottage cheese sajt | 250 378 | gramm kcal | |
cékla | 600 288 | gramm kcal | |
dijoni mustár | 1 12 | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 150 140 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
cékla 600 gramm
A céklát alaposan megmossuk .majd vízben puhára főzzük, körülbelül 40 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, krumplihámozóval meghámozzuk.

2.
Cheddar sajt 100 gramm • cottage cheese sajt 250 gramm • fokhagyma 2 gerezd • dijoni mustár 1 teáskanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 150 gramm
Egy nagyobb tálba reszeljük le finomra a főtt céklát és a kemény sajtot. Adjuk hozzá cottage sajtot, konzerv kukoricát, zúzott fokhagymát, mustárt, őrölt fekete borsot és sót. Mindent jól összekeverünk.

Jó étvágyat!