Ananász szelet
Nagyon finom dekoratív szelet, teli friss zamatos ananásszal.
recept,recept fotó,ananász,tejföl (14-18%),habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
ananász | 1 | ||
ananász juice | 300 | milliliter | |
ananász ízesítésű puding - por | 40 | gramm | |
finomliszt | 60 | gramm | |
habfixáló | 1 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
menta | - | ||
porcukor | 80 | gramm | |
szárazsütemény, világos | 10 | darab | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaníliacukor | 20 | gramm |
Recept
3.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük. 180°C kb.20 percig sütjük.
4. Pudingos töltelék
ananász juice 300 milliliter • ananász ízesítésű puding - por 40 gramm
Puding porból és ananász juiceből sűrű pudingot készítünk.
5. Ananász
ananász 1 KS
Az ananásznak először levágjuk az alját és a tetejét, majd hosszában hat szeletre aprítjuk. Ezután kivágjuk a középső, kemény részt, majd a külső „héját” is levágjuk, végül felaprítjuk, így apró trapézformájú darabok keletkeznek.
6. Tejfölös töltelék
tejföl (14-18%) 200 gramm • vaníliacukor 20 gramm • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 1 csomag
A tejfölt vaníliacukorral jól összekeverjük. A tejszínt habfixálóporral felverjük.Majd a kettőt összekeverjük.
7. A szeletek megtöltése
Miután a tészta kihűlt, hosszában ketté vágjuk, a széleit le vágjuk. Két hosszú lapot kapunk így. Az egyik lapra rákenjük a tejszínes töltelék 1/3-át és ráhelyezzük az ananász szeleteket.
9.
szárazsütemény, világos 5 darab
A tetejére rá visszük a pudingos tölteléket, amelyre újból kekszet rakunk.
10.
Majd a keksz tetejére a tejszínes töltelék másik harmadát rávisszük és újra ananász darabokat helyezünk rá, A másik lapot porciókra szeleteljük és rárakjuk az ananász tetejére
11.
A tetejét és a széleit megkenjük a maradék tejszínes krémmel, ananász szeletekkel és friss menta levéllel díszítjük. A süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt felszeleteljük.
Jó étvágyat!