szakacsreceptek.hu

Ananász szelet

    

Nagyon finom dekoratív szelet, teli friss zamatos ananásszal.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Tészta

tyúk tojás 5 darab  porcukor 80 gramm

A tojásokat habosra keverjük ki.

Tészta

2. 

finomliszt 60 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Lassan hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.

3. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük. 180°C kb.20 percig sütjük.

4. Pudingos töltelék

ananász juice 300 milliliter  ananász ízesítésű puding - por 40 gramm

Puding porból és ananász juiceből sűrű pudingot készítünk.

Pudingos töltelék

5. Ananász

ananász 1 KS

Az ananásznak először levágjuk az alját és a tetejét, majd hosszában hat szeletre aprítjuk. Ezután kivágjuk a középső, kemény részt, majd a külső „héját” is levágjuk, végül felaprítjuk, így apró trapézformájú darabok keletkeznek.

Ananász

6. Tejfölös töltelék

tejföl (14-18%) 200 gramm  vaníliacukor 20 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 1 csomag

A tejfölt vaníliacukorral jól összekeverjük. A tejszínt habfixálóporral felverjük.Majd a kettőt összekeverjük.

Tejfölös töltelék

7. A szeletek megtöltése

Miután a tészta kihűlt, hosszában ketté vágjuk, a széleit le vágjuk. Két hosszú lapot kapunk így. Az egyik lapra rákenjük a tejszínes töltelék 1/3-át és ráhelyezzük az ananász szeleteket.

A szeletek megtöltése

8. 

szárazsütemény, világos 5 darab

Az ananász tetejére rárakjuk a kekszeket.

9. 

szárazsütemény, világos 5 darab

A tetejére rá visszük a pudingos tölteléket, amelyre újból kekszet rakunk.

10. 

Majd a keksz tetejére a tejszínes töltelék másik harmadát rávisszük és újra ananász darabokat helyezünk rá, A másik lapot porciókra szeleteljük és rárakjuk az ananász tetejére

11. 

menta

A tetejét és a széleit megkenjük a maradék tejszínes krémmel, ananász szeletekkel és friss menta levéllel díszítjük. A süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés