szakacsreceptek.hu

Japán konyha receptjei

 

Pirított Shimeji gomba Új recept

Pirított Shimeji gomba

Egy nagyszerű recept a távol-keleti ízek kedvelői számára shimeji gombából, amelyet sárgarépával és hagymával pirítunk, majd halszósszal ízesítünk.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
15 min.
Nehézség
alacsony

Pácolt- Takuan retek szezámmal Új recept

Pácolt- Takuan retek szezámmal

A pácolt nagy fehér retek egyszerű, de nagyon hatékony kombinációja a minőségi szezámolajjal és a szezámmaggal feldobja étkezésének vagy bulijának előételét.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
5 min.
Nehézség
alacsony

Miso leves tofuval

Miso leves tofuval

A miso leves egy tradicionális japán leves. A leves alapja a dasilé, melybe megpuhított miso pasztát kevernek. A többi hozzávaló változhat regionális és szezonális receptek, valamint személyes ízlés alapján

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
15 min.
Nehézség
alacsony

Babkalács

Babkalács

Babkalács recept vagyis Anpan , ami tulajdonképpen a magyar bukta japán megfelelője, legtöbbször babpürével és cukorral töltve.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes

Házi sushi

Házi sushi

Egészséges és finom ínyencség a távol keletről, amelyet otthon is olyan finomra készíthetünk el, mint egy sushi-bárban.

Főzőcske
Mioo
Az elkészítés ideje
Nehézség
nagy

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Kombu - szárított tengeri alga, amely meglehetősen vastag. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, fehérjében, rostban. A japánok általában csupán belefőzik az ételekbe, utána eldobják vagy vékony csíkokra szeletelve ételek díszítésére vagy kiegészítésére alkalmazzák.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
4 h.
Nehézség
alacsony

Lazac Teriyaki módra

Lazac Teriyaki módra

Gyorsan elkészíthető finom és egészséges étel.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
10 min.
Nehézség
alacsony

Awase Dashi

Awase Dashi

Egy különleges leves recept tengeri Kombu algából és Katsuobushi füstölt tonhal pehelyből.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

Lótuszgyökér rántva

Lótuszgyökér rántva

Lótuszgyökér méghozzá rántva. Nagyon finom, egyszerű exotikus étel vacsorára. "Renkon" néven ismert, és valójában nem a gyökere a Nelumbo Nucifera nevű vízililiomnak, hanem a rizómája, a tápanyag elraktározására szolgáló gyökértörzse. Nagyon sokféleképpen felhasználható zöldségféleség, amit lehet párolni alacsony hőmérsékleten, vagy olajban kisütni, mint a tempurát*. jellemzi.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony

Gomashio - szezámos fűszersó

Gomashio - szezámos fűszersó

A szezámsó azaz gomashio nem más mint pirított sós szezámmag.Szórhatjuk párolt zöldségre, tehetjük öntetekbe, szósztokba, meghinthetjük vele a rizst, tésztát vagy a halat is.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
10 min.
Nehézség
alacsony

Iriko Dashi

Iriko Dashi

A Dashi a japán konyha egyik legfontosabb alapétele. Valójában egy alapléről van szó.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony

Miso leves zöldbabbal

Miso leves zöldbabbal

Japánban nehezen elképzelhető elkezdeni egy étkezést miso leves nélkül. Ez a könnyű, egyszerű leves csökkenti az éhséget, egyszersmint serkenti is az étvágyat a következő fogáshoz.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
közepes

Csirke ramen

Csirke ramen

Ízletes japán leves

Főzőcske
Mioo
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés