szakacsreceptek.hu

Palacsinta friss kajszibarackkal

    

Ízletes palacsinta reggelire, amelyet érdemes kipróbálni. Akár tejszínhabot is tehet a tetejére!

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fahéj, őrölt-
finomliszt120gramm
nádcukor2evőkanál
porcukor-
szódavíz100milliliter
sárgabarack 350gramm
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
víz50milliliter

1. 

sárgabarack  350 gramm

A kajszibarackot megmossuk és kimagozzuk.

2. 

nádcukor 2 evőkanál  víz 50 milliliter

Beleszórjuk a turmixgépbe, hozzáöntünk egy kis vizet, majd pépesítjük. Hozzáadunk egy kis cukrot, majd újra néhány másodpercre bekapcsoljuk a turmixgépet.

3. 

finomliszt 120 gramm  szódavíz 100 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter   1 csipet

A lisztet a szódával (esetleg szénsavas ásványvízzel), tejjel és egy csipetnyi sóval alaposan elkeverünk.

4. 

Száraz serpenyőn megsütünk ...

5. 

... 8 darab vékony palacsintát.

6. 

A palacsintákra rákenünk 2-3 kávés kanál barackos krémet, majd behajtogatjuk.

7. 

fahéj, őrölt  porcukor

Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjjal vagy cukorral. Ha kedvünk tartja, akkor tejszínhabbal díszíthetjük :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés