Palacsinta friss kajszibarackkal

Ízletes palacsinta reggelire, amelyet érdemes kipróbálni. Akár tejszínhabot is tehet a tetejére!
recept,recept fotó,sárgabarack ,Édes reggeli,Palacsinták,Szezonális receptek
Édes reggeli
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
211 g
Adag energiatartalma
207 kcal
Az elkészítés ideje
15 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | ¼ 1 | gramm kcal | |
finomliszt | 120 417 | gramm kcal | |
nádcukor | 2 80 | evőkanál kcal | |
porcukor | ½ 2 | gramm kcal | |
szódavíz | 100 0 | milliliter kcal | |
sárgabarack | 350 200 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 128 | milliliter kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
nádcukor 2 evőkanál • víz 50 milliliter
Beleszórjuk a turmixgépbe, hozzáöntünk egy kis vizet, majd pépesítjük. Hozzáadunk egy kis cukrot, majd újra néhány másodpercre bekapcsoljuk a turmixgépet.

3.
finomliszt 120 gramm • szódavíz 100 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • só 1 csipet
A lisztet a szódával (esetleg szénsavas ásványvízzel), tejjel és egy csipetnyi sóval alaposan elkeverünk.

4.
Száraz serpenyőn megsütünk ...

5.
... 8 darab vékony palacsintát.

6.
A palacsintákra rákenünk 2-3 kávés kanál barackos krémet, majd behajtogatjuk.

7.
fahéj, őrölt ¼ gramm • porcukor ½ gramm
Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjjal vagy cukorral. Ha kedvünk tartja, akkor tejszínhabbal díszíthetjük :)

Jó étvágyat!