Vaníliás ostya szelet őszibarack öntettel.
![Vaníliás ostya szelet őszibarack öntettel.](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001008/img_hu_4x3/vanilias-ostya-szelet-oszibarack-ontettel_00180.jpg)
Finom csemege és nem csak reggelire.
recept,recept fotó,vaníliacukor,őszibarack,Édes reggeli,Szezonális receptek
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
nádcukor | 150 | gramm | |
porcukor | 40 | gramm | |
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliacukor | 15 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter | |
őrölt gyömbér | ¼ | teáskanál | |
őszibarack | 750 | gramm |
Recept
1. Ostya szelet
tyúk tojás 2 darab • porcukor 40 gramm • vaníliacukor 15 gramm • vaj 50 gramm • zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter
A tojásokat porcukorral és vanília cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tejet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5905w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5907w.jpg)
3.
A tésztát egy merőkanál segítségével belerakjuk a szilikon formákba.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5909w.jpg)
4.
Miután az ostyák megsültek kiborítjuk a formákból és hagyjuk kihűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5933w.jpg)
5. Őszibarack öntett
őszibarack 750 gramm
Az őszibarackokat megmossuk és leöntjük forró vízzel. Öt percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5893w.jpg)
6.
....és meghámozzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5894w.jpg)
7.
Eltávolítjuk a magot és apróra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5897w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5898w.jpg)
9.
őrölt gyömbér ¼ teáskanál • fahéj, őrölt ¼ teáskanál
Majd hozzáadjuk a gyömbért és a fahéjat és felforraljuk.Miután felforr még 15 percig főzzük,gyakori keverés mellet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5904w.jpg)
10.
Ezután óvatosan szétnyomjuk őket egy krumpli törővel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5906w.jpg)
11.
Amikor az öntett kihűlt, az ostyákat egyenként leöntjük vele.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001008/small/IMG_5934w.jpg)
Jó étvágyat!