szakacsreceptek.hu

Vaníliás ostya szelet őszibarack öntettel.

    

Finom csemege és nem csak reggelire.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
fahéj, őrölt¼teáskanál
finomliszt300gramm
nádcukor150gramm
porcukor40gramm
szódabikarbóna¼teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj50gramm
vaníliacukor15gramm
zsírszegény tej 1,5%350milliliter
őrölt gyömbér¼teáskanál
őszibarack750gramm

1. Ostya szelet

tyúk tojás 2 darab  porcukor 40 gramm  vaníliacukor 15 gramm  vaj 50 gramm  zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter

A tojásokat porcukorral és vanília cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tejet.

Ostya szelet

2. 

finomliszt 300 gramm  szódabikarbóna ¼ teáskanál

Hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.

3. 

A tésztát egy merőkanál segítségével belerakjuk a szilikon formákba.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

4. 

Miután az ostyák megsültek kiborítjuk a formákból és hagyjuk kihűlni.

5. Őszibarack öntett

őszibarack 750 gramm

Az őszibarackokat megmossuk és leöntjük forró vízzel. Öt percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük...

Őszibarack öntett

6. 

....és meghámozzuk.

7. 

Eltávolítjuk a magot és apróra vágjuk.

8. 

nádcukor 150 gramm

Egy lábasba helyezzük és cukrot szórunk rá. 15 percig állni hagyjuk.

9. 

őrölt gyömbér ¼ teáskanál  fahéj, őrölt ¼ teáskanál

Majd hozzáadjuk a gyömbért és a fahéjat és felforraljuk.Miután felforr még 15 percig főzzük,gyakori keverés mellet.

10. 

Ezután óvatosan szétnyomjuk őket egy krumpli törővel.

11. 

Amikor az öntett kihűlt, az ostyákat egyenként leöntjük vele.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés