Finom csemege és nem csak reggelire.
recept,recept fotó,vaníliacukor,őszibarack,Édes reggeli
Édes reggeli
Főzőcske
Adag
8
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
nagy
1. Ostya szelet
tyúk tojás 2 darab • porcukor 40 gramm • vaníliacukor 15 gramm • vaj 50 gramm • zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter
A tojásokat porcukorral és vanília cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tejet.
3.
A tésztát egy merőkanál segítségével belerakjuk a szilikon formákba.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
4.
Miután az ostyák megsültek kiborítjuk a formákból és hagyjuk kihűlni.
5. Őszibarack öntett
őszibarack 750 gramm
Az őszibarackokat megmossuk és leöntjük forró vízzel. Öt percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük...
6.
....és meghámozzuk.
7.
Eltávolítjuk a magot és apróra vágjuk.
9.
őrölt gyömbér ¼ teáskanál • fahéj, őrölt ¼ teáskanál
Majd hozzáadjuk a gyömbért és a fahéjat és felforraljuk.Miután felforr még 15 percig főzzük,gyakori keverés mellet.
10.
Ezután óvatosan szétnyomjuk őket egy krumpli törővel.
11.
Amikor az öntett kihűlt, az ostyákat egyenként leöntjük vele.
Jó étvágyat!
fahéj, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
nádcukor | 150 | gramm | |
porcukor | 40 | gramm | |
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliacukor | 15 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter | |
őrölt gyömbér | ¼ | teáskanál | |
őszibarack | 750 | gramm |