Vaníliás ostya szelet őszibarack öntettel.
Finom csemege és nem csak reggelire.
recept,recept fotó,vaníliacukor,őszibarack,Édes reggeli
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
nádcukor | 150 | gramm | |
porcukor | 40 | gramm | |
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliacukor | 15 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter | |
őrölt gyömbér | ¼ | teáskanál | |
őszibarack | 750 | gramm |
Recept
1. Ostya szelet
tyúk tojás 2 darab • porcukor 40 gramm • vaníliacukor 15 gramm • vaj 50 gramm • zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter
A tojásokat porcukorral és vanília cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tejet.
3.
A tésztát egy merőkanál segítségével belerakjuk a szilikon formákba.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
4.
Miután az ostyák megsültek kiborítjuk a formákból és hagyjuk kihűlni.
5. Őszibarack öntett
őszibarack 750 gramm
Az őszibarackokat megmossuk és leöntjük forró vízzel. Öt percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük...
6.
....és meghámozzuk.
7.
Eltávolítjuk a magot és apróra vágjuk.
9.
őrölt gyömbér ¼ teáskanál • fahéj, őrölt ¼ teáskanál
Majd hozzáadjuk a gyömbért és a fahéjat és felforraljuk.Miután felforr még 15 percig főzzük,gyakori keverés mellet.
10.
Ezután óvatosan szétnyomjuk őket egy krumpli törővel.
11.
Amikor az öntett kihűlt, az ostyákat egyenként leöntjük vele.
Jó étvágyat!