szakacsreceptek.hu

Vaníliás ostya szelet őszibarack öntettel.

Finom csemege és nem csak reggelire.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fahéj, őrölt¼teáskanál
Finomliszt300gramm
Nádcukor150gramm
Porcukor40gramm
Szódabikarbóna¼teáskanál
Tyúk tojás2darab
Vaj50gramm
Vaníliacukor15gramm
Zsírszegény tej 1,5%350milliliter
Őrölt gyömbér¼teáskanál
Őszibarack750gramm

1. Ostya szelet

tyúk tojás 2 db  porcukor 40 g  vaníliacukor 15 g  vaj 50 g  zsírszegény tej 1,5% 350 ml

A tojásokat porcukorral és vanília cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tejet.

Ostya szelet

2. 

finomliszt 300 g  szódabikarbóna ¼ TK

Hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.

3. 

A tésztát egy merőkanál segítségével belerakjuk a szilikon formákba.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

4. 

Miután az ostyák megsültek kiborítjuk a formákból és hagyjuk kihűlni.

5. Őszibarack öntett

őszibarack 750 g

Az őszibarackokat megmossuk és leöntjük forró vízzel. Öt percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük...

Őszibarack öntett

6. 

....és meghámozzuk.

7. 

Eltávolítjuk a magot és apróra vágjuk.

8. 

nádcukor 150 g

Egy lábasba helyezzük és cukrot szórunk rá. 15 percig állni hagyjuk.

9. 

őrölt gyömbér ¼ TK  fahéj, őrölt ¼ TK

Majd hozzáadjuk a gyömbért és a fahéjat és felforraljuk.Miután felforr még 15 percig főzzük,gyakori keverés mellet.

10. 

Ezután óvatosan szétnyomjuk őket egy krumpli törővel.

11. 

Amikor az öntett kihűlt, az ostyákat egyenként leöntjük vele.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés