RECEPTEK

Vaníliás ostya szelet őszibarack öntettel.

Vaníliás ostya szelet őszibarack öntettel.

Finom csemege és nem csak reggelire.

recept,recept fotó,vaníliacukor,őszibarack,Édes reggeli

Édes reggeli

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt¼teáskanál
finomliszt300gramm
nádcukor150gramm
porcukor40gramm
szódabikarbóna¼teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj50gramm
vaníliacukor15gramm
zsírszegény tej 1,5%350milliliter
őrölt gyömbér¼teáskanál
őszibarack750gramm

 

Recept

1. Ostya szelet

tyúk tojás 2 darab  porcukor 40 gramm  vaníliacukor 15 gramm  vaj 50 gramm  zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter

A tojásokat porcukorral és vanília cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tejet.

2. 

finomliszt 300 gramm  szódabikarbóna ¼ teáskanál

Hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.

3. 

A tésztát egy merőkanál segítségével belerakjuk a szilikon formákba.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

4. 

Miután az ostyák megsültek kiborítjuk a formákból és hagyjuk kihűlni.

5. Őszibarack öntett

őszibarack 750 gramm

Az őszibarackokat megmossuk és leöntjük forró vízzel. Öt percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük...

6. 

....és meghámozzuk.

7. 

Eltávolítjuk a magot és apróra vágjuk.

8. 

nádcukor 150 gramm

Egy lábasba helyezzük és cukrot szórunk rá. 15 percig állni hagyjuk.

9. 

őrölt gyömbér ¼ teáskanál  fahéj, őrölt ¼ teáskanál

Majd hozzáadjuk a gyömbért és a fahéjat és felforraljuk.Miután felforr még 15 percig főzzük,gyakori keverés mellet.

10. 

Ezután óvatosan szétnyomjuk őket egy krumpli törővel.

11. 

Amikor az öntett kihűlt, az ostyákat egyenként leöntjük vele.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit