szakacsreceptek.hu

Gofri eper pürével

    

Egyszerű és finom ostya reggelire. Alkalmas a nem vár vendégek fogadására is, elég hozzá adni egy kis tejszínhabot.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
eper-
eper250gramm
finomliszt300gramm
habtejszín (30-33%)200milliliter
porcukor110gramm
sütőpor10gramm
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj70gramm
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  vaj 70 gramm  porcukor 30 gramm

A sárgákat tejben jól elkeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot.

A tészta elkészítése

2. 

finomliszt 300 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Lágy tésztát keverünk ki.

3. 

tojásfehérje 2 darab

A végén könnyedén beledolgozzuk a fehérjéből felvert kemény habot.

4. 

A tésztát merőkanállal ....

5. 

...ostya készítő formákba rakjuk, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

6. Eper püré.

eper 250 gramm  porcukor 80 gramm

Az epret megpucoljuk, megmossuk és cukorral összeturmixoljuk.

Eper püré.

7. 

A pürével leöntjük a megsült ostyákat és tálalhatjuk is.

8. Vendégek részére.

habtejszín (30-33%) 200 milliliter

A tejszínt keményre felverjük és cukrász zsákba helyezzük.

Vendégek részére.

9. 

eper

Az ostyák felét tejszínhabbal a másik felét friss eper szeletekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés