Gofri eper pürével

Egyszerű és finom ostya reggelire. Alkalmas a nem vár vendégek fogadására is, elég hozzá adni egy kis tejszínhabot.
recept,recept fotó,eper,Édes reggeli,,Szezonális receptek
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 0 ?? | kcal | |
eper | 250 108 | gramm kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
porcukor | 110 427 | gramm kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 70 514 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
tojássárgája 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaj 70 gramm • porcukor 30 gramm
A sárgákat tejben jól elkeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot.

2.
finomliszt 300 gramm • sütőpor 10 gramm
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Lágy tésztát keverünk ki.


4.
A tésztát merőkanállal ....

5.
...ostya készítő formákba rakjuk, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

6. Eper püré.
eper 250 gramm • porcukor 80 gramm
Az epret megpucoljuk, megmossuk és cukorral összeturmixoljuk.

7.
A pürével leöntjük a megsült ostyákat és tálalhatjuk is.

8. Vendégek részére.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter
A tejszínt keményre felverjük és cukrász zsákba helyezzük.


Jó étvágyat!