Gofri eper pürével
Egyszerű és finom ostya reggelire. Alkalmas a nem vár vendégek fogadására is, elég hozzá adni egy kis tejszínhabot.
recept,recept fotó,eper,Édes reggeli,
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | - | ||
eper | 250 | gramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
porcukor | 110 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 70 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
tojássárgája 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaj 70 gramm • porcukor 30 gramm
A sárgákat tejben jól elkeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot.
2.
finomliszt 300 gramm • sütőpor 10 gramm
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Lágy tésztát keverünk ki.
4.
A tésztát merőkanállal ....
5.
...ostya készítő formákba rakjuk, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
6. Eper püré.
eper 250 gramm • porcukor 80 gramm
Az epret megpucoljuk, megmossuk és cukorral összeturmixoljuk.
7.
A pürével leöntjük a megsült ostyákat és tálalhatjuk is.
8. Vendégek részére.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter
A tejszínt keményre felverjük és cukrász zsákba helyezzük.
Jó étvágyat!