RECEPTEK

Teljes kiőrlésű lisztből készült zabpelyhes palacsinta

Teljes kiőrlésű lisztből készült zabpelyhes palacsinta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Finom palacsinta amely egyszerűen és változatosan elkészíthető, összetett szénhidrátokban, növényi fehérjében gazdag alapanyag. Magas élelmirost-tartalma miatt lassabban emésztjük meg, így hosszabban tartó telítettségérzetet biztosít, az étkezések között így kisebb a csábítás.

recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,zabpehely,Édes reggeli,Édes ételek,

Édes reggeli

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj cukor

0

??

kcal

gyümölcsös jam

0

??

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

szódabikarbóna

½

0

teáskanál

kcal

tönkölyliszt, sima

350

315

gramm

kcal

vaníliacukor

2

37

teáskanál

kcal

zabpehely

150

549

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

400

192

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tönkölyliszt, sima 350 gramm  zabpehely 150 gramm

Zabpelyhet és a teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük.

Zabpelyhet és a teljes kiőrlésű lisztet...

2. 

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  vaníliacukor 2 teáskanál  szódabikarbóna ½ teáskanál

Hozzáadjuk a tejet, cukrot, szóda bikarbónát és összekeverjük. 15 percig állni hagyjuk. Ha a tésztánk túl sűrű adhatunk még hozzá egy kevés tejet.

Hozzáadjuk a tejet, cukrot, szóda bikarbónát...

3. 

napraforgó olaj

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd egy merőkanállal szedjünk a masszából, és oszlassuk el egyenletesen. Ha a tészta megpirul, spatulával óvatosan fordítsuk át, és süsük még fél-egy percig. Csúsztassuk tányérra, majd a maradék tésztával is hasonlóan járjunk el.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd egy...

4. 

A kész palacsintát hagyjuk kihűlni...

A kész palacsintát hagyjuk kihűlni......

5. 

fahéj cukor

....cukorral megszórjuk...

....cukorral megszórjuk......

6. 

gyümölcsös jam

...és a közepére egy kanálnyi ritka lekvárt rakunk.

...és a közepére egy kanálnyi ritka lekvárt...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés