Teljes kiőrlésű lisztből készült zabpelyhes palacsinta

Finom palacsinta amely egyszerűen és változatosan elkészíthető, összetett szénhidrátokban, növényi fehérjében gazdag alapanyag. Magas élelmirost-tartalma miatt lassabban emésztjük meg, így hosszabban tartó telítettségérzetet biztosít, az étkezések között így kisebb a csábítás.
recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,zabpehely,Édes reggeli,Édes ételek,
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | 0 ?? | kcal | |
gyümölcsös jam | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tönkölyliszt, sima | 350 315 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 2 37 | teáskanál kcal | |
zabpehely | 150 549 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal |
Recept
1.
tönkölyliszt, sima 350 gramm • zabpehely 150 gramm
Zabpelyhet és a teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük.

2.
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliacukor 2 teáskanál • szódabikarbóna ½ teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot, szóda bikarbónát és összekeverjük. 15 percig állni hagyjuk. Ha a tésztánk túl sűrű adhatunk még hozzá egy kevés tejet.

3.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd egy merőkanállal szedjünk a masszából, és oszlassuk el egyenletesen. Ha a tészta megpirul, spatulával óvatosan fordítsuk át, és süsük még fél-egy percig. Csúsztassuk tányérra, majd a maradék tésztával is hasonlóan járjunk el.

4.
A kész palacsintát hagyjuk kihűlni...



Jó étvágyat!