Teljes kiőrlésű lisztből készült zabpelyhes palacsinta
Finom palacsinta amely egyszerűen és változatosan elkészíthető, összetett szénhidrátokban, növényi fehérjében gazdag alapanyag. Magas élelmirost-tartalma miatt lassabban emésztjük meg, így hosszabban tartó telítettségérzetet biztosít, az étkezések között így kisebb a csábítás.
recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,zabpehely,Édes reggeli,Édes ételek,
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | - | ||
gyümölcsös jam | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
tönkölyliszt, sima | 350 | gramm | |
vaníliacukor | 2 | teáskanál | |
zabpehely | 150 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1.
tönkölyliszt, sima 350 gramm • zabpehely 150 gramm
Zabpelyhet és a teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük.
2.
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliacukor 2 teáskanál • szódabikarbóna ½ teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot, szóda bikarbónát és összekeverjük. 15 percig állni hagyjuk. Ha a tésztánk túl sűrű adhatunk még hozzá egy kevés tejet.
3.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd egy merőkanállal szedjünk a masszából, és oszlassuk el egyenletesen. Ha a tészta megpirul, spatulával óvatosan fordítsuk át, és süsük még fél-egy percig. Csúsztassuk tányérra, majd a maradék tésztával is hasonlóan járjunk el.
4.
A kész palacsintát hagyjuk kihűlni...
Jó étvágyat!