szakacsreceptek.hu

Teljes kiőrlésű lisztből készült zabpelyhes palacsinta

    

Finom palacsinta amely egyszerűen és változatosan elkészíthető, összetett szénhidrátokban, növényi fehérjében gazdag alapanyag. Magas élelmirost-tartalma miatt lassabban emésztjük meg, így hosszabban tartó telítettségérzetet biztosít, az étkezések között így kisebb a csábítás.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

tönkölyliszt, sima 350 gramm  zabpehely 150 gramm

Zabpelyhet és a teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  vaníliacukor 2 teáskanál  szódabikarbóna ½ teáskanál

Hozzáadjuk a tejet, cukrot, szóda bikarbónát és összekeverjük. 15 percig állni hagyjuk. Ha a tésztánk túl sűrű adhatunk még hozzá egy kevés tejet.

3. 

napraforgó olaj

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd egy merőkanállal szedjünk a masszából, és oszlassuk el egyenletesen. Ha a tészta megpirul, spatulával óvatosan fordítsuk át, és süsük még fél-egy percig. Csúsztassuk tányérra, majd a maradék tésztával is hasonlóan járjunk el.

4. 

A kész palacsintát hagyjuk kihűlni...

5. 

fahéj cukor

....cukorral megszórjuk...

6. 

gyümölcsös jam

...és a közepére egy kanálnyi ritka lekvárt rakunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés