Omlett ropogós tortillában

Nagyszerű recept egy ízletes és laktató reggelire
recept,recept fotó,tortilla,tortilla,Tojásból készült reggeli
Tojásból készült reggeli
kategóriak
Tojásból készült reggeli ›Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 60 172 | gramm kcal | |
füstölt szalonna | 15 84 | gramm kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
sertés sonka | 50 48 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tortilla | 2 ?? | darab kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal |
Recept
1.
füstölt szalonna 15 gramm • hagyma 50 gramm • sertés sonka 50 gramm
A tortilla méretű serpenyőn először megpirítjuk egy kis szalonnán a vastagra vágott hagymát és a sonkát.



4.
tortilla 1 darab
Amikor a tojás állaga szilárd és a sajt elkezd olvadni, ráhelyezzük a tetejére a tortillát, és lágyan lenyomkodjuk az egész felületén.

5.
Az omlettet kiborítjuk egy tányérra a tortillával lefelé.


7.
tortilla 1 darab
A tetejére ráhelyezzük a másik tortilla lapot és lágyan megnyomkodjuk. Újra ráhelyezzük a serpenyőre és egy percig hagyjuk kicsit megpirulni, hogy ropogós legyen.

8.
A tányér segítségével újra kiborítjuk és visszahelyezzük a másik oldalával lefelé, hogy azt is ropogósra pirítsuk.

9.
Majd áthelyezzük egy falapra, megvárjuk, amíg kicsit kihűl. Éles késsel háromszögekre vágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!