Mézeskalács kenyér rozslisztből
![Mézeskalács kenyér rozslisztből](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002119/img_hu_4x3/mezeskalacs-kenyer-rozslisztbol_00180.jpg)
Egyszerű, illatos kalács.
recept,recept fotó,rozsliszt, kenyérre,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
mandulaszirom | - | ||
mazsola | 100 | gramm | |
méz | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
nádcukor | 100 | gramm | |
rozsliszt, kenyérre | 250 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sárgabarack dzsem | 3 | evőkanál | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
sütőpor a mézeskalácsba | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | - |
Recept
![Kenjük ki a sütőformát vajjal, és szórjuk...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002119/small/IMG_1556.jpg?mtime=1728745188)
2.
rozsliszt, kenyérre 250 gramm • nádcukor 100 gramm • méz 2 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál • sütőpor 1 teáskanál • napraforgó olaj 3 evőkanál
A megadott alapanyagokat egy mély tálba helyezzük és az egészet együtt simára keverjük össze.
![A megadott alapanyagokat egy mély tálba...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002119/small/IMG_1558.jpg?mtime=1728745188)
![Hozzáadjuk a megmosott mazsolát....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002119/small/IMG_1560.jpg?mtime=1728745189)
4.
A tésztát beleöntjük a formába.
![A tésztát beleöntjük a formába....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002119/small/IMG_1564.jpg?mtime=1728745190)
5.
35 percig 180°C fokon sütjük.
![35 percig 180°C fokon sütjük....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002119/small/IMG_1567.jpg?mtime=1728745196)
6.
sárgabarack dzsem 3 evőkanál
Hurka pálcika segítségével ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A baracklekvárt főzzük meg egy kicsit...
![Hurka pálcika segítségével ellenőrizzük,...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002119/small/IMG_1565.jpg?mtime=1728745190)
![...és kenjük meg vele a kalácsot. Szórjuk meg...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002119/small/IMG_1569.jpg?mtime=1728745197)
8.
Miután kihűlt szeleteljük fel.
![Miután kihűlt szeleteljük fel....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002119/small/IMG_1573.jpg?mtime=1728745197)
Jó étvágyat!