Mézeskalács kenyér rozslisztből

Egyszerű, illatos kalács.
recept,recept fotó,rozsliszt, kenyérre,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
mandulaszirom | 0 ?? | kcal | |
mazsola | 100 284 | gramm kcal | |
méz | 2 99 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
nádcukor | 100 396 | gramm kcal | |
rozsliszt, kenyérre | 250 770 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sárgabarack dzsem | 3 108 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
sütőpor a mézeskalácsba | 2 20 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 192 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
rozsliszt, kenyérre 250 gramm • nádcukor 100 gramm • méz 2 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál • sütőpor 1 teáskanál • napraforgó olaj 3 evőkanál
A megadott alapanyagokat egy mély tálba helyezzük és az egészet együtt simára keverjük össze.


4.
A tésztát beleöntjük a formába.

5.
35 percig 180°C fokon sütjük.

6.
sárgabarack dzsem 3 evőkanál
Hurka pálcika segítségével ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A baracklekvárt főzzük meg egy kicsit...


8.
Miután kihűlt szeleteljük fel.

Jó étvágyat!