RECEPTEK

Mézeskalács kenyér rozslisztből

Mézeskalács kenyér rozslisztből

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Egyszerű, illatos kalács.

recept,recept fotó,rozsliszt, kenyérre,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

mandulaszirom

0

??

kcal

mazsola

100

284

gramm

kcal

méz

2

99

evőkanál

kcal

napraforgó olaj

3

405

evőkanál

kcal

nádcukor

100

396

gramm

kcal

rozsliszt, kenyérre

250

770

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sárgabarack dzsem

3

108

evőkanál

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

sütőpor a mézeskalácsba

2

20

teáskanál

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

300

192

milliliter

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

 

Recept

1. 

vaj  rétesliszt

Kenjük ki a sütőformát vajjal, és szórjuk meg liszttel.

Kenjük ki a sütőformát vajjal, és szórjuk...

2. 

rozsliszt, kenyérre 250 gramm  nádcukor 100 gramm  méz  2 evőkanál  tyúk tojás 1 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál  sütőpor 1 teáskanál  napraforgó olaj 3 evőkanál

A megadott alapanyagokat egy mély tálba helyezzük és az egészet együtt simára keverjük össze.

A megadott alapanyagokat egy mély tálba...

3. 

mazsola 100 gramm

Hozzáadjuk a megmosott mazsolát.

Hozzáadjuk a megmosott mazsolát....

4. 

A tésztát beleöntjük a formába.

A tésztát beleöntjük a formába....

5. 

35 percig 180°C fokon sütjük.

35 percig 180°C fokon sütjük....

6. 

sárgabarack dzsem 3 evőkanál

Hurka pálcika segítségével ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A baracklekvárt főzzük meg egy kicsit...

Hurka pálcika segítségével ellenőrizzük,...

7. 

mandulaszirom

...és kenjük meg vele a kalácsot. Szórjuk meg mandula szirommal.

...és kenjük meg vele a kalácsot. Szórjuk meg...

8. 

Miután kihűlt szeleteljük fel.

Miután kihűlt szeleteljük fel....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés