Mézeskalács kenyér rozslisztből
Egyszerű, illatos kalács.
recept,recept fotó,rozsliszt, kenyérre,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
mandulaszirom | - | ||
mazsola | 100 | gramm | |
méz | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
nádcukor | 100 | gramm | |
rozsliszt, kenyérre | 250 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sárgabarack dzsem | 3 | evőkanál | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
sütőpor a mézeskalácsba | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | - |
Recept
2.
rozsliszt, kenyérre 250 gramm • nádcukor 100 gramm • méz 2 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál • sütőpor 1 teáskanál • napraforgó olaj 3 evőkanál
A megadott alapanyagokat egy mély tálba helyezzük és az egészet együtt simára keverjük össze.
4.
A tésztát beleöntjük a formába.
5.
35 percig 180°C fokon sütjük.
6.
sárgabarack dzsem 3 evőkanál
Hurka pálcika segítségével ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A baracklekvárt főzzük meg egy kicsit...
8.
Miután kihűlt szeleteljük fel.
Jó étvágyat!