RECEPTEK

Kinder tejszelet

Kinder tejszelet

A kiváló tejszeletet most otthon is könnyedén elkészítheti. A receptet úgy alkottuk meg, hogy minél egyszerűbb legyen és ne igényeljen túl sok hozzávalót :)

recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,vaj,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kakaó2evőkanál
kristálycukor10evőkanál
kukoricakeményítő6evőkanál
mogyoró, darált4evőkanál
napraforgó olaj50milliliter
rétesliszt4evőkanál
szódabikarbóna1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%650milliliter
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj200gramm

 

Recept

1. 

kukoricakeményítő 6 evőkanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  kristálycukor 6 evőkanál

Egy tálban kukorica keményítőt keverünk el a tej egy részében. Egy lábasban felforraljuk a maradék tejet a cukorral.

2. 

Majd a forró tejbe öntjük a kukorica keményítőt és sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk lehűlni.

3. 

kakaó 2 evőkanál  rétesliszt 4 evőkanál  szódabikarbóna 1 teáskanál

A kakaóhoz hozzászórjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összekeverjük.

4. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 4 evőkanál

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

6. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter

A felvert sárgájához hozzáadjuk a tejet...

7. 

napraforgó olaj 50 milliliter

...olajat...

8. 

mogyoró, darált 4 evőkanál

...és beleszórjuk a mogyorót majd elkeverjük

9. 

Beleszórjuk a kakaós lisztet és elkeverjük.

10. 

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk...

11. 

...majd könnyedén belekeverjük.

12. 

Egy 42x32 cm-s sütőlapot sütőpapírral bélelünk.

13. 

A sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a tésztát, elegyengetjük és 180 fokon kb. 8 percig sütjük. A piskótát ezután kivesszük és hűlni hagyjuk.

14. 

vaj 200 gramm

A még langyos pudingban elkeverjük a puha vajat, majd felverjük.

15. 

A piskótát hosszában félbevágjuk.

16. 

Az egyik felét megkenjük az elkészített krémmel. A másik felével letakarjuk és óvatosan lenyomkodjuk, majd hűtőbe helyezzük.

17. 

A széleit levágjuk és a kész süteményt porciózzuk. Az egyes szeleteket akár be is csomagolhatjuk tízóraira a gyermekeink számára az iskolába :)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit