Kefires muffin szilvalekvárral
Finom, puha muffin, szilvalekvárral töltve.
recept,recept fotó,savanyú író,szilvalekvár,Muffinok
Muffinok
kategóriak
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
nádcukor | 100 | gramm | |
porcukor | - | ||
savanyú író | 280 | gramm | |
szilvalekvár | - | ||
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm • finomliszt 100 gramm • nádcukor 100 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
Öntsük a száraz hozzávalókat egy tálba, és keverjük össze.

2.
savanyú író 280 gramm • tyúk tojás 2 darab • napraforgó olaj 100 milliliter
Hozzáadjuk a savanyú írót, a tojást és az olajat. Keverjük simára.

3.
Papírkosarakat helyezünk a muffin formába. Minden kosárkába tegyünk egy fagylaltkanál tésztát (amikor a kanállal berakjuk a tésztát, tegyük a tésztát a kosárka felébe).


5.
Majd töltsük ki a kosárkákat a maradék tésztával.

6.
25 percig 180°C fokon sütjük.


Jó étvágyat!