szakacsreceptek.hu

Kávés muffin

Kávés muffin

    

Fantasztikusan jó kávés muffin.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Muffinok  

 

 
 
dió-
fekete kávé- instant2evőkanál
finomliszt250gramm
kakaó30gramm
kristálycukor120gramm
kristálycukor3evőkanál
napraforgó olaj120milliliter
sütőpor8gramm
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej397gramm
tyúk tojás2darab
vaj250gramm
víz2evőkanál
író (tejtermék)250milliliter

1. 

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 120 gramm

A tojásokat a cukorral együtt felverjük.

2. 

finomliszt 250 gramm  kakaó 30 gramm  fekete kávé- instant 1 evőkanál  sütőpor 8 gramm

A tálban összekeverjük a lisztet, kakaót, kávét és a sütőport.

3. 

A száraz alapanyagokat hozzáadjuk a tojások masszához,

4. 

napraforgó olaj 120 milliliter  író (tejtermék) 250 milliliter

Hozzáadjuk az olajat, írót, és mindent együtt összekeverünk.

5. 

A muffin formákba belehelyezzük a papírkosárkákat. A tésztát a kosárkák 3/4 töltjük.

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

vaj 250 gramm  fekete kávé- instant 1 evőkanál  víz 2 evőkanál

Habosra kikeverjük a vajat, hozzáadjuk a vízben felolvasztott kávét. Összekeverjük.

8. 

sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 397 gramm

A krémhez hozzáadjuk a sűrített kondenzált karamellás tejet.

9. 

A krémet cukrászzsákba töltjük és ezzel díszítjük a megsült muffinokat.

10. 

kristálycukor 3 evőkanál

A cukrot karamellizáljuk.

11. 

dió

A karamellt kiöntjük a kizsírozott alufóliára, és megszórjuk apróra vágott mogyoróval. Miután kihűlt kisebb darabokra törjük és ezzel díszítjük a muffinokat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés