Almás muffini

Közkedvelt muffin, teli almával a gyerekek nagy kedvence.
recept,recept fotó,alma ,Muffinok
Muffinok
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
118 g
Adag energiatartalma
272 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 305 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 270 937 | gramm kcal | |
kefir 3,6% | 250 150 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 130 523 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 80 720 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 60 214 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 270 gramm • sütőpor 2 teáskanál • szódabikarbóna ½ teáskanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fahéjat.

2.
tyúk tojás 1 darab • kristálycukor 100 gramm • napraforgó olaj 80 milliliter • kefir 3,6% 250 milliliter
A tojást felverjük cukorral, olajjal és a kefirrel.


4.
A tojássárgához hozzáadjuk a lisztes masszát.

5.
Hozzáadjuk az apróra vágott almát és összekeverjük.

6.
rétesliszt 60 gramm • vaj 40 gramm • kristálycukor 30 gramm
A lisztet, cukrot és a vajat összekeverjük.

7.
A muffin sütőlapot megtöltjük papírkosárkákkal. A tésztát a papírkosárkákba osztjuk szét és megszórjuk az elkészített morzsával.

8.
25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!