szakacsreceptek.hu

Almás muffini

Almás muffini

    

Közkedvelt muffin, teli almával a gyerekek nagy kedvence.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

finomliszt 270 gramm  sütőpor 2 teáskanál  szódabikarbóna ½ teáskanál  fahéj, őrölt 2 teáskanál

A tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fahéjat.

2. 

tyúk tojás 1 darab  kristálycukor 100 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter  kefir 3,6% 250 milliliter

A tojást felverjük cukorral, olajjal és a kefirrel.

3. 

alma  500 gramm

Az almát meghámozzuk és apróra vágjuk.

4. 

A tojássárgához hozzáadjuk a lisztes masszát.

5. 

Hozzáadjuk az apróra vágott almát és összekeverjük.

6. 

rétesliszt 60 gramm  vaj 40 gramm  kristálycukor 30 gramm

A lisztet, cukrot és a vajat összekeverjük.

7. 

A muffin sütőlapot megtöltjük papírkosárkákkal. A tésztát a papírkosárkákba osztjuk szét és megszórjuk az elkészített morzsával.

8. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

alma 500gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt270gramm
kefir 3,6%250milliliter
kristálycukor130gramm
napraforgó olaj80milliliter
rétesliszt60gramm
szódabikarbóna½teáskanál
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj40gramm

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés