Fahéjas kenyérke
Édes fahéjas kenyérke kelt tészta lapokból.
recept,recept fotó,fahéj cukor,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | 2 | evőkanál | |
friss élesztő | 21 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
nádcukor | 150 | gramm | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
rétesliszt | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
só | 1 | csipet | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 250 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 15 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 175 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 75 milliliter • rétesliszt 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • friss élesztő 21 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
2.
tyúk tojás 2 darab • nádcukor 150 gramm • só 1 csipet • vaníliacukor 15 gramm
Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.
3.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • vaj 50 gramm
Melegítsük fel a tejet, és keverjünk bele egy darab vajat. Öntsük a vajat és a tejet egy tálba.
5.
A tésztát összegyúrjuk, ...
6.
... megszórjuk kevés liszttel, és hagyjuk kelni körülbelül 25 percig.
7.
A tésztát munkalapon kinyújtjuk.
8.
10 cm széles csíkokra vágjuk ...
9.
... majd keresztben 10x10 cm -es négyzetekre.
13.
A tészta négyzeteit egymásra halmozzuk, és egymás mellé rakjuk oldalt a sütőformába.
14.
35 percig 170°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!