RECEPTEK

Fahéjas kenyérke

Fahéjas kenyérke

Édes fahéjas kenyérke kelt tészta lapokból.

recept,recept fotó,fahéj cukor,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj cukor2evőkanál
friss élesztő21gramm
kristálycukor1evőkanál
nádcukor150gramm
rétesliszt250gramm
rétesliszt1evőkanál
rétesliszt-
1csipet
teljes kiőrlésű tönköly liszt250gramm
tyúk tojás2darab
vaj80gramm
vaj-
vaníliacukor15gramm
zsírszegény tej 1,5%175milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 75 milliliter  rétesliszt 1 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál  friss élesztő 21 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

tyúk tojás 2 darab  nádcukor 150 gramm   1 csipet  vaníliacukor 15 gramm

Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  vaj 50 gramm

Melegítsük fel a tejet, és keverjünk bele egy darab vajat. Öntsük a vajat és a tejet egy tálba.

4. 

teljes kiőrlésű tönköly liszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm

Hozzáadjuk a szitált liszteket.

5. 

A tésztát összegyúrjuk, ...

6. 

... megszórjuk kevés liszttel, és hagyjuk kelni körülbelül 25 percig.

7. 

A tésztát munkalapon kinyújtjuk.

8. 

10 cm széles csíkokra vágjuk ...

9. 

... majd keresztben 10x10 cm -es négyzetekre.

10. 

vaj 30 gramm

A tészta négyzeteit megkenjük olvasztott vajjal ...

11. 

fahéj cukor 2 evőkanál

.. .és megszórjuk cukorral és fahéjjal.

12. 

vaj  rétesliszt

A sütőformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel.

13. 

A tészta négyzeteit egymásra halmozzuk, és egymás mellé rakjuk oldalt a sütőformába.

14. 

35 percig 170°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit