szakacsreceptek.hu

Édes Orgazmus sütemény

Kíválló és egyszerű, de főleg gyors sütemény, ananászos tésztából és tejfölös krémből

 

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Ananász500gramm
Csokoládé60gramm
Dió, darált70gramm
Porcukor200gramm
Porcukor1evőkanál
Rum2evőkanál
Rétesliszt220gramm
Szódabikarbóna2teáskanál
Sütőpor8gramm
Tyúk tojás2darab
Vajkrém400gramm
Vaníliacukor12gramm
Vaníliás puding300gramm

1. Turmixoljuk az ananászt

ananász 500 g

Az ananász darabjait (egy konzervdobozból)az ananászlével együtt összeturmixoljuk.

Turmixoljuk az ananászt

2. A tészta elkészítése

porcukor 200 g  rétesliszt 220 g  szódabikarbóna 2 TK  sütőpor 8 g  tyúk tojás 2 db

Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral,valamint a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojást és az ananászt. Az egészet jól összekeverjük és lágy tésztát készítünk. .

A tészta elkészítése

3. 

A tésztát sütő lapra öntjük és, 180°C sütjük kb 15 percen keresztül. A tészta enyhén megbarnul.

4. A krém elkészítése

vajkrém 400 g  vaníliás puding 300 g  vaníliacukor 12 g  rum 2 EK  porcukor 1 EK

A krémet tejfölös kenő, puding, cukor, vanília cukor és rum összekeverése által készítjük el.

A krém elkészítése

5. 

Ha a krém nem teljesen sima akkor turmixoljuk ki.

6. 

A krémmel megkenjük a kihűlt korpuszt.

7. 

dió, darált 70 g  csokoládé 60 g

A végén, a süteményt megszórjuk apróra vágott dióval, és csokoládé reszelékkel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés