Deluxe kuglóf
Kitűnő kuglóf, amely süteménynek is megfelel.
recept,recept fotó,kakaós piskóta,dió,Kuglófok
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 100 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
főzőtejszín | 3 | evőkanál | |
habtejszín (30-33%) | - | ||
kakaós piskóta | 120 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
mazsola | 100 | gramm | |
porcukor | 160 | gramm | |
ribizli lekvár | - | ||
sütőpor | 12 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 30 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 125 | milliliter |
Recept
1.
kakaós piskóta 120 gramm • ribizli lekvár • vaj • kókusz reszelék
A piskótákat lekvárral megkenjük, és kettesével összeragasszuk. A kuglóf formát kivajazzuk és kókuszreszelékkel meghintjük.

2. Tészta
tyúk tojás 4 darab • porcukor 160 gramm • zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter
Cukrot, tejet és tojást habosra kikeverünk.

3.
sütőpor 12 gramm • finomliszt 250 gramm
Egy csomag sütőport és lisztet kikeverünk. A lisztet egyenletesen adagoljuk a tojásokhoz.

5.
A formába a tészta 1/3-át beleöntjük, és belerakjuk a piskóta egy részét. Ezt megismételjük.

6. Sütés
A kuglóf tetejét elegyenlítjük, és előmelegített sütőben 175°C-on 45 percig sütjük.

7. Karamell máz
kristálycukor 50 gramm • főzőtejszín 3 evőkanál • vaj 30 gramm
Egy lábasban cukrot karamellizálunk, óvatosan tejszínt adunk hozzá (forró karamell gyorsan habosodik). Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad a tejszínben. Levesszük a tűzről, vajat adunk hozzá, megkeverjük, és hűlni hagyjuk.

8.
Sütés után a ápihentetjük - kicsit összemegy, és könnyebb kiborítani. Kiborítás után hűlni hagyjuk. Leöntjük karamellel és megvárjuk amíg a máz megkeményedik.


Jó étvágyat!