Deluxe kuglóf
Kitűnő kuglóf, amely süteménynek is megfelel.
recept,recept fotó,kakaós piskóta,dió,Kuglófok
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 100 674 | gramm kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 3 72 | evőkanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 0 ?? | kcal | |
kakaós piskóta | 120 480 | gramm kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
kókusz reszelék | 0 ?? | kcal | |
mazsola | 100 284 | gramm kcal | |
porcukor | 160 621 | gramm kcal | |
ribizli lekvár | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 12 9 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 125 60 | milliliter kcal |
Recept
1.
kakaós piskóta 120 gramm • ribizli lekvár • vaj • kókusz reszelék
A piskótákat lekvárral megkenjük, és kettesével összeragasszuk. A kuglóf formát kivajazzuk és kókuszreszelékkel meghintjük.

2. Tészta
tyúk tojás 4 darab • porcukor 160 gramm • zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter
Cukrot, tejet és tojást habosra kikeverünk.

3.
sütőpor 12 gramm • finomliszt 250 gramm
Egy csomag sütőport és lisztet kikeverünk. A lisztet egyenletesen adagoljuk a tojásokhoz.

5.
A formába a tészta 1/3-át beleöntjük, és belerakjuk a piskóta egy részét. Ezt megismételjük.

6. Sütés
A kuglóf tetejét elegyenlítjük, és előmelegített sütőben 175°C-on 45 percig sütjük.

7. Karamell máz
kristálycukor 50 gramm • főzőtejszín 3 evőkanál • vaj 30 gramm
Egy lábasban cukrot karamellizálunk, óvatosan tejszínt adunk hozzá (forró karamell gyorsan habosodik). Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad a tejszínben. Levesszük a tűzről, vajat adunk hozzá, megkeverjük, és hűlni hagyjuk.

8.
Sütés után a ápihentetjük - kicsit összemegy, és könnyebb kiborítani. Kiborítás után hűlni hagyjuk. Leöntjük karamellel és megvárjuk amíg a máz megkeményedik.


Jó étvágyat!