RECEPTEK

Deluxe kuglóf

Kitűnő kuglóf, amely süteménynek is megfelel.

recept,recept fotó,kakaós piskóta,dió,Kuglófok

Kuglófok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió100gramm
finomliszt250gramm
főzőtejszín3evőkanál
habtejszín (30-33%)-
kakaós piskóta120gramm
kristálycukor50gramm
kókusz reszelék-
mazsola100gramm
porcukor160gramm
ribizli lekvár-
sütőpor12gramm
tyúk tojás4darab
vaj-
vaj30gramm
zsírszegény tej 1,5%125milliliter

 

Recept

1. 

kakaós piskóta 120 gramm  ribizli lekvár  vaj  kókusz reszelék

A piskótákat lekvárral megkenjük, és kettesével összeragasszuk. A kuglóf formát kivajazzuk és kókuszreszelékkel meghintjük.

2. Tészta

tyúk tojás 4 darab  porcukor 160 gramm  zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter

Cukrot, tejet és tojást habosra kikeverünk.

3. 

sütőpor 12 gramm  finomliszt 250 gramm

Egy csomag sütőport és lisztet kikeverünk. A lisztet egyenletesen adagoljuk a tojásokhoz.

4. 

mazsola 100 gramm  dió 100 gramm

Diót apróra daraboljuk, és együtt az be ásztatot és leszűrt mazsolával hozzáadjuk a tésztához.

5. 

A formába a tészta 1/3-át beleöntjük, és belerakjuk a piskóta egy részét. Ezt megismételjük.

6. Sütés

A kuglóf tetejét elegyenlítjük, és előmelegített sütőben 175°C-on 45 percig sütjük.

7. Karamell máz

kristálycukor 50 gramm  főzőtejszín 3 evőkanál  vaj 30 gramm

Egy lábasban cukrot karamellizálunk, óvatosan tejszínt adunk hozzá (forró karamell gyorsan habosodik). Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad a tejszínben. Levesszük a tűzről, vajat adunk hozzá, megkeverjük, és hűlni hagyjuk.

8. 

Sütés után a ápihentetjük - kicsit összemegy, és könnyebb kiborítani. Kiborítás után hűlni hagyjuk. Leöntjük karamellel és megvárjuk amíg a máz megkeményedik.

9. Ünnepi tálalás

habtejszín (30-33%)

Egyszerűen a szeletekre tejszínhabot teszünk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit