RECEPTEK

Deluxe kuglóf

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kitűnő kuglóf, amely süteménynek is megfelel.

recept,recept fotó,kakaós piskóta,dió,Kuglófok

Kuglófok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

dió

100

674

gramm

kcal

finomliszt

250

868

gramm

kcal

főzőtejszín

3

72

evőkanál

kcal

habtejszín (30-33%)

0

??

kcal

kakaós piskóta

120

480

gramm

kcal

kristálycukor

50

201

gramm

kcal

kókusz reszelék

0

??

kcal

mazsola

100

284

gramm

kcal

porcukor

160

621

gramm

kcal

ribizli lekvár

0

??

kcal

sütőpor

12

9

gramm

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

vaj

30

221

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

125

60

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

kakaós piskóta 120 gramm  ribizli lekvár  vaj  kókusz reszelék

A piskótákat lekvárral megkenjük, és kettesével összeragasszuk. A kuglóf formát kivajazzuk és kókuszreszelékkel meghintjük.

A piskótákat lekvárral megkenjük, és...

2. Tészta

tyúk tojás 4 darab  porcukor 160 gramm  zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter

Cukrot, tejet és tojást habosra kikeverünk.

Cukrot, tejet és tojást habosra kikeverünk....

3. 

sütőpor 12 gramm  finomliszt 250 gramm

Egy csomag sütőport és lisztet kikeverünk. A lisztet egyenletesen adagoljuk a tojásokhoz.

Egy csomag sütőport és lisztet kikeverünk. A...

4. 

mazsola 100 gramm  dió 100 gramm

Diót apróra daraboljuk, és együtt az be ásztatot és leszűrt mazsolával hozzáadjuk a tésztához.

5. 

A formába a tészta 1/3-át beleöntjük, és belerakjuk a piskóta egy részét. Ezt megismételjük.

A formába a tészta 1/3-át beleöntjük, és...

6. Sütés

A kuglóf tetejét elegyenlítjük, és előmelegített sütőben 175°C-on 45 percig sütjük.

A kuglóf tetejét elegyenlítjük, és...

7. Karamell máz

kristálycukor 50 gramm  főzőtejszín 3 evőkanál  vaj 30 gramm

Egy lábasban cukrot karamellizálunk, óvatosan tejszínt adunk hozzá (forró karamell gyorsan habosodik). Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad a tejszínben. Levesszük a tűzről, vajat adunk hozzá, megkeverjük, és hűlni hagyjuk.

Egy lábasban cukrot karamellizálunk, óvatosan...

8. 

Sütés után a ápihentetjük - kicsit összemegy, és könnyebb kiborítani. Kiborítás után hűlni hagyjuk. Leöntjük karamellel és megvárjuk amíg a máz megkeményedik.

Sütés után a ápihentetjük - kicsit...

9. Ünnepi tálalás

habtejszín (30-33%)

Egyszerűen a szeletekre tejszínhabot teszünk.

Egyszerűen a szeletekre tejszínhabot teszünk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés