szakacsreceptek.hu

Ananászos kuglóf

Ananászos kuglóf

    

Finom és lágy kuglóf frissítő ananász darabokkal.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Kuglófok  

 

1. 

vaj  rétesliszt

A kuglóf formát kivajazzuk és lisztel meghintjük.

2. 

tojásfehérje 3 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

tojássárgája 3 darab  repceolaj 100 milliliter

A tojássárgákat olajjal összekeverjük.

4. 

rétesliszt 150 gramm  vaníliás puding -por 74 gramm  sütőpor 10 gramm

Egy tálba lisztet szórunk, puding port és sütőport. Összekeverjük.

5. 

ananász, fertőtlenített  560 gramm  kristálycukor 80 gramm

Az ananászkompótot leszűrjük ( 200 ml ) és cukrot keverünk hozzá.

6. 

A száraz hozzávalókat beletesszük az ananászlébe és alaposan összekeverjük.

7. 

Majd a sárgákhoz öntjük és újra alaposan összekeverjük.

8. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

9. 

rétesliszt 1 evőkanál

Az ananászokat kisebb darabokra vágjuk fel és hintsük meg lisztel.

10. 

A formába beleöntjük a tészta felét és hozzáadjuk az ananász felét is.

11. 

Majd rá öntjük a tészta másik felét és a megmaradt ananászt is.

12. 

Előmelegített sütőben sütjük 180°C 20 percig. Ezután letakarjuk alufóliával a tetejét és további 20- 25 percig sütjük. Egy fogvájóval megpróbáljuk hogy megvan e sülve. Ha kihúzzuk a fogvájót száraznak kel lennie. Ha megsült a kuglófunk akkor hagyjuk hűlni és borítjuk ki a formából.

13. 

főzőcsokoládé 50 gramm  habtejszín (30-33%) 3 evőkanál

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk együtt a tejszínnel.

14. 

A kuglófot a csokoládé mázzal leöntjük és a hűtőbe helyezzük el.

15. 

Felszeleteljük porciókra és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés