Ananászos kuglóf

Finom és lágy kuglóf frissítő ananász darabokkal.
recept,recept fotó,ananász, fertőtlenített ,Kuglófok
Kuglófok
kategóriak
Kuglófok ›Hozzávalók
Hozzávalók
ananász, fertőtlenített | 560 336 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 50 251 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 3 140 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 80 322 | gramm kcal | |
repceolaj | 100 899 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 150 534 | gramm kcal | |
rétesliszt | 1 54 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliás puding -por | 74 263 | gramm kcal |
Recept



4.
rétesliszt 150 gramm • vaníliás puding -por 74 gramm • sütőpor 10 gramm
Egy tálba lisztet szórunk, puding port és sütőport. Összekeverjük.

5.
ananász, fertőtlenített 560 gramm • kristálycukor 80 gramm
Az ananászkompótot leszűrjük ( 200 ml ) és cukrot keverünk hozzá.

6.
A száraz hozzávalókat beletesszük az ananászlébe és alaposan összekeverjük.

7.
Majd a sárgákhoz öntjük és újra alaposan összekeverjük.

8.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.


10.
A formába beleöntjük a tészta felét és hozzáadjuk az ananász felét is.

11.
Majd rá öntjük a tészta másik felét és a megmaradt ananászt is.

12.
Előmelegített sütőben sütjük 180°C 20 percig. Ezután letakarjuk alufóliával a tetejét és további 20- 25 percig sütjük. Egy fogvájóval megpróbáljuk hogy megvan e sülve. Ha kihúzzuk a fogvájót száraznak kel lennie. Ha megsült a kuglófunk akkor hagyjuk hűlni és borítjuk ki a formából.

13.
főzőcsokoládé 50 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk együtt a tejszínnel.

14.
A kuglófot a csokoládé mázzal leöntjük és a hűtőbe helyezzük el.

15.
Felszeleteljük porciókra és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!