Aludttejes sütemény őszibarackkal

Közkedvelt bögrés sütike aludttejből, teli finom gyümölccsel.
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 1 828 | bögre kcal | |
kristálycukor | 1.5 1430 | bögre kcal | |
mazsola | ¾ 505 | bögre kcal | |
napraforgó olaj | 1 2131 | bögre kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 2 890 | bögre kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szárított áfonya | ¾ 447 | bögre kcal | |
szódabikarbóna | 1 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
őszibarack kompót | 300 189 | gramm kcal |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter
A friss tejet egy fazékba öntjük, letakarjuk és 12 órára szobahőmérsékleten hagyjuk megsavanyodni. Ezután a hűtőbe tesszük és 12 órán keresztül állni hagyjuk.

2.
mazsola ¾ bögre • szárított áfonya ¾ bögre
A mazsolát és az áfonyát megmossuk, vízben állni hagyjuk. Ezután leszűrjük.


4.
rétesliszt 2 bögre • darás liszt 1 bögre • szódabikarbóna 1 teáskanál
Egy tálba szórjuk a liszteket és a szóda bikarbónát.

5.
kristálycukor 1.5 bögre • napraforgó olaj 1 bögre
Hozzáadjuk a cukrot, 3 bögre tejet ( amelyet hagytunk megsavanyodni) és az olajat. Jól összekeverjük.

6.
Hozzáadjuk a mazsolát és az áfonyát.


8.
A tésztát beleöntjük az elkészített tepsibe a tetejére rárakjuk az őszibarack szeleteket.

9.
Előmelegített sütőben kb 20-30 percig sütjük 180°C. Egy hurka pálcikával ellenőrizzük hogy megsült e a tészta, ha kihúzzuk a pálcikát a végen nem marad rajta ragadós tészta. A kész süteményt meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!