szakacsreceptek.hu

Aludttejes sütemény őszibarackkal

Aludttejes sütemény őszibarackkal

    

Közkedvelt bögrés sütike aludttejből, teli finom gyümölccsel.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Kalácsok  

 

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter

A friss tejet egy fazékba öntjük, letakarjuk és 12 órára szobahőmérsékleten hagyjuk megsavanyodni. Ezután a hűtőbe tesszük és 12 órán keresztül állni hagyjuk.

2. 

mazsola ¾ bögre  szárított áfonya ¾ bögre

A mazsolát és az áfonyát megmossuk, vízben állni hagyjuk. Ezután leszűrjük.

3. 

őszibarack kompót 300 gramm

A őszibarackot felszeleteljük.

4. 

rétesliszt 2 bögre  darás liszt 1 bögre  szódabikarbóna 1 teáskanál

Egy tálba szórjuk a liszteket és a szóda bikarbónát.

5. 

kristálycukor 1.5 bögre  napraforgó olaj 1 bögre

Hozzáadjuk a cukrot, 3 bögre tejet ( amelyet hagytunk megsavanyodni) és az olajat. Jól összekeverjük.

6. 

Hozzáadjuk a mazsolát és az áfonyát.

7. 

vaj  rétesliszt

A tepsit vajjal kikenjük, majd meghintjük liszttel.

8. 

A tésztát beleöntjük az elkészített tepsibe a tetejére rárakjuk az őszibarack szeleteket.

9. 

porcukor

Előmelegített sütőben kb 20-30 percig sütjük 180°C. Egy hurka pálcikával ellenőrizzük hogy megsült e a tészta, ha kihúzzuk a pálcikát a végen nem marad rajta ragadós tészta. A kész süteményt meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés