Aludttejes sütemény őszibarackkal
![Aludttejes sütemény őszibarackkal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002048/img_hu_4x3/aludttejes-sutemeny-oszibarackkal_00180.jpg)
Közkedvelt bögrés sütike aludttejből, teli finom gyümölccsel.
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 1 | bögre | |
kristálycukor | 1.5 | bögre | |
mazsola | ¾ | bögre | |
napraforgó olaj | 1 | bögre | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 2 | bögre | |
rétesliszt | - | ||
szárított áfonya | ¾ | bögre | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
vaj | - | ||
őszibarack kompót | 300 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter
A friss tejet egy fazékba öntjük, letakarjuk és 12 órára szobahőmérsékleten hagyjuk megsavanyodni. Ezután a hűtőbe tesszük és 12 órán keresztül állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8673.jpg)
2.
mazsola ¾ bögre • szárított áfonya ¾ bögre
A mazsolát és az áfonyát megmossuk, vízben állni hagyjuk. Ezután leszűrjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8669.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8678.jpg)
4.
rétesliszt 2 bögre • darás liszt 1 bögre • szódabikarbóna 1 teáskanál
Egy tálba szórjuk a liszteket és a szóda bikarbónát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8671.jpg)
5.
kristálycukor 1.5 bögre • napraforgó olaj 1 bögre
Hozzáadjuk a cukrot, 3 bögre tejet ( amelyet hagytunk megsavanyodni) és az olajat. Jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8675.jpg)
6.
Hozzáadjuk a mazsolát és az áfonyát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8676.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8677.jpg)
8.
A tésztát beleöntjük az elkészített tepsibe a tetejére rárakjuk az őszibarack szeleteket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8680.jpg)
9.
Előmelegített sütőben kb 20-30 percig sütjük 180°C. Egy hurka pálcikával ellenőrizzük hogy megsült e a tészta, ha kihúzzuk a pálcikát a végen nem marad rajta ragadós tészta. A kész süteményt meghintjük porcukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002048/small/IMG_8682.jpg)
Jó étvágyat!