Töltött fürj baconbe csavarva

Finom recept töltött fürjre.
recept,recept fotó,fürj,árvai szalonna,Vadhús
Vadhús
kategóriak
Vadhús ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fürj | 2 ?? | darab kcal | |
kakukkfű | ½ ?? | teáskanál kcal | |
kifli | 1 ?? | darab kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
szerencsendió, őrölt | 1 ?? | csipet kcal | |
szárított fokhagyma | ½ ?? | teáskanál kcal | |
szójamártás | 2 42 | evőkanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
vaj | 10 74 | gramm kcal | |
víz | 200 442 | milliliter kcal | |
árvai szalonna | 50 ?? | gramm kcal | |
ételízesítő | 2 ?? | teáskanál kcal |
Recept

2. A töltelék elkészítése
kifli 1 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% • petrezselyem zöldje • vaj 10 gramm • ételízesítő 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • szerencsendió, őrölt 1 csipet • tojássárgája 1 darab
A kifliket langyos tejbe áztatjuk majd jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat, fűszerezzük, ( podravka, vegeta ), szerecsendió és végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük.

3.
Ekkor megtöltjük vele a fürjeket.

4. A pác elkészítése
napraforgó olaj 2 evőkanál • szójamártás 2 evőkanál • kakukkfű ½ teáskanál • szárított fokhagyma ½ teáskanál
Egy tálban összekeverjük az olajat, szójaszószt, kakukkfüvet és a szárított fokhagymát.

5.
A fürjeket egy tepsibe, egymás mellé fektetjük és megkenjük a páclével.

6.
árvai szalonna 50 gramm • víz 200 milliliter
Majd egyenként, a nyaknál kezdve belecsavarjuk a baconbe, felöntjük vízzel és 45-55 percig 170°C sütjük. A kedvenc körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!