szakacsreceptek.hu

Borsókrémleves sonkával

    

Menyei borsókrémleves fenséges füstölt sonkával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
borsó300gramm
burgonya150gramm
füstölt sonka100gramm
póréhagyma150gramm
1teáskanál
vaj50gramm
víz1liter

1. 

póréhagyma 150 gramm

A póréhagymát megpucoljuk és karikákra szeleteljük fel.

2. 

vaj 50 gramm

Egy edénybe vajat olvasztunk és a póréhagymát megpirítjuk rajta.

3. 

burgonya 150 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

4. 

víz 1 liter   1 teáskanál  borsó 300 gramm

A burgonyát a póréhagymához adjuk. Felöntjük forró vízzel, megsózzuk és tíz percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a borsót ( amennyiben mirelit fagyasztott borsót fogunk használni felengedés nélkül adjuk hozzá), és főzzük amíg a burgonya megpuhul ( kb 10 percig ) .

5. 

Az elkészült levest mixerrel pürésítjük, majd összeturmixoljuk.

6. 

füstölt sonka 100 gramm

A sonkát kis kockákra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük, majd hozzáadjuk ....

7. 

...a leveshez és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés