Almás-diós kosárka
![Almás-diós kosárka](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001082/img_hu_4x3/almas-dios-kosarka_00180.jpg)
Omlós kosárka teli egészséges dióval és almával.
recept,recept fotó,dió,alma ,Kosárkák
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
dió | 120 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
szilvalekvár | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
víz | 2 | evőkanál |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • vaj 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • víz 2 evőkanál
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadunk kisebb darabokra vágott vajat, tojást és vizet. Az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A kompakt vajas tésztát hűvös helyen 30 percig állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001082/small/IMG_6822.jpg)
2.
alma 200 gramm • citromlé 1 evőkanál
Az almát meghámozzuk, vékony holdacskákra vágjuk majd megcsepegtetjük citromlével.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001082/small/IMG_6823.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001082/small/IMG_6825.jpg)
4.
A tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Minden részt lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtunk, majd kis formákba belenyomkodjuk.A tesztára egyenletesen szétrakjuk a diót. A dióra egy kiskanál szilvalekvárt teszünk, és amennyiben sikerült, akkor szét is kenhetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001082/small/IMG_6826.jpg)
5.
Majd végül az almákat is rárakjuk és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben 200°C -on 20 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001082/small/IMG_6832.jpg)
Jó étvágyat!