Almás-diós kosárka
Omlós kosárka teli egészséges dióval és almával.
recept,recept fotó,dió,alma ,Kosárkák,Szezonális receptek
Kosárkák
kategóriak
Kosárkák Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Dió Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
dió | 120 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
szilvalekvár | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
víz | 2 | evőkanál |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • vaj 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • víz 2 evőkanál
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadunk kisebb darabokra vágott vajat, tojást és vizet. Az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A kompakt vajas tésztát hűvös helyen 30 percig állni hagyjuk.
2.
alma 200 gramm • citromlé 1 evőkanál
Az almát meghámozzuk, vékony holdacskákra vágjuk majd megcsepegtetjük citromlével.
4.
A tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Minden részt lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtunk, majd kis formákba belenyomkodjuk.A tesztára egyenletesen szétrakjuk a diót. A dióra egy kiskanál szilvalekvárt teszünk, és amennyiben sikerült, akkor szét is kenhetjük.
5.
Majd végül az almákat is rárakjuk és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben 200°C -on 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!