Almás-diós kosárka

Omlós kosárka teli egészséges dióval és almával.
recept,recept fotó,dió,alma ,Kosárkák
Kosárkák
kategóriak
Kosárkák › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Dió › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 122 | gramm kcal | |
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
dió | 120 809 | gramm kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szilvalekvár | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • vaj 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • víz 2 evőkanál
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadunk kisebb darabokra vágott vajat, tojást és vizet. Az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A kompakt vajas tésztát hűvös helyen 30 percig állni hagyjuk.

2.
alma 200 gramm • citromlé 1 evőkanál
Az almát meghámozzuk, vékony holdacskákra vágjuk majd megcsepegtetjük citromlével.


4.
A tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Minden részt lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtunk, majd kis formákba belenyomkodjuk.A tesztára egyenletesen szétrakjuk a diót. A dióra egy kiskanál szilvalekvárt teszünk, és amennyiben sikerült, akkor szét is kenhetjük.

5.
Majd végül az almákat is rárakjuk és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben 200°C -on 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!