szakacsreceptek.hu

Almás-diós kosárka

    

Omlós kosárka teli egészséges dióval és almával.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 200gramm
citromlé1evőkanál
dió120gramm
finomliszt250gramm
kristálycukor-
rétesliszt-
szilvalekvár-
tyúk tojás1darab
vaj100gramm
víz2evőkanál

1. 

finomliszt 250 gramm  vaj 100 gramm  tyúk tojás 1 darab  víz 2 evőkanál

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadunk kisebb darabokra vágott vajat, tojást és vizet. Az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A kompakt vajas tésztát hűvös helyen 30 percig állni hagyjuk.

2. 

alma  200 gramm  citromlé 1 evőkanál

Az almát meghámozzuk, vékony holdacskákra vágjuk majd megcsepegtetjük citromlével.

3. 

dió 120 gramm

A diót késsel vagy más konyhai eszközzel felaprítjuk.

4. 

rétesliszt  szilvalekvár

A tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Minden részt lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtunk, majd kis formákba belenyomkodjuk.A tesztára egyenletesen szétrakjuk a diót. A dióra egy kiskanál szilvalekvárt teszünk, és amennyiben sikerült, akkor szét is kenhetjük.

5. 

kristálycukor

Majd végül az almákat is rárakjuk és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben 200°C -on 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés