Ez a francia eredetű, pár hozzávalóból készült, tejszínben szép lassan sült burgonyás rakottas nem véletlenül lett világhírű - egyszerű elkészíteni, a végeredmény mégis egy krémesen lágy, ízekben gazdag fogás.
Egy hagyományos angol recept a "Shepherd´s Pie", vagyis a pásztor kalácsra.Ez a sós húsos kalács bárány húsból készül. Ebben a receptben viszont sertés húst használunk, ami nem rontja el azért az ízét.
Egy recept a közkedvelt Indiai szabdszira (sabi), zöldséggel, krumplival, répával, indiai fűszerekkel, hagymás- paradicsomos alapon. Tálalhatjuk rizzsel főételként.
A sült batáta karakteresen édes ízű, ezért különféle fűszerekkel megszórva is elkészíthetjük. A lágy édes íz megmarad, a só és fűszerek viszont pikánssá tehetik. Tálalhatjuk egészséges és különleges köretként is, ...