RECEPTEK

Részeges húsvéti nyuszik

Részeges húsvéti nyuszik

Egyszerű és gyors cupcakes a locsolkodók számára.

recept,recept fotó,rum,rum,piskóta, hosszú,Muffinok,Húsvéti receptek

Muffinok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 25 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládés mazsola drazsé-
cukrász öntet, csokoládés-
cukrász öntet, csokoládés50gramm
piskóta, hosszú12darab
porcukor160gramm
rum40milliliter
rum-
rétesliszt60gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj150gramm
vaníliacukor10gramm
vaníliás puding -por37gramm
víz10milliliter
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. Piskóta tészta a muffinoknak

tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm  víz 10 milliliter

A sárgáját cukorral és vízzel habosra keverünk.

2. 

rétesliszt 60 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport...

3. 

tojásfehérje 4 darab

...majd hozzákeverjük a fehérjéből készített kemény habot is.

4. 

A muffin formákba papírkosárkákat helyezünk, és egyenletesen beleöntjük a tésztát.

5. 

10-12 percig sütjük 180°C-on, kivesszük, és hűlni hagyjuk.

6. Rumos-vajas krém

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  vaníliás puding -por 37 gramm  vaníliacukor 10 gramm

A tejben pudingport és vanília cukrot keverünk össze, melyből sűrű pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.

7. 

vaj 150 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat cukorral keverünk ki...

8. 

rum 40 milliliter

... és beleöntjük a rumot.

9. 

Hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és az egészből krémet keverünk ki. Majd egy fél órára a fagyasztóba helyezzük, hogy megkeményedjen. Amíg a fagyasztóban van, néhányszor megkeverjük.

10. Nyuszi fül

piskóta, hosszú 12 darab

Hosszú piskótákat félbevágunk.

11. 

cukrász öntet, csokoládés 50 gramm

Csokoládé öntetet felolvasztunk, és ezzel leöntjük a piskótákat, elég ha az egyik oldaláról öntjük le. A csokoládét hagyjuk megkeményedni.

12. A nyuszi cupcakes összerakása

rum

Minden egyes muffinra egy teáskanál rumot öntünk.

13. 

A krémet kivesszük a fagyasztóból, összekeverjük, és fagylaltszedővel...

14. 

... minden muffinra egy gombóc krémet teszünk. A fagylaltszedőt minden gombóc után vízbe mártjuk.

15. 

A krémbe (a hátsó harmadába) beleszúrjuk a piskóta füleket.

16. 

csokoládés mazsola drazsé

Csokis mazsolából szemeket és orrot készítünk.

17. 

cukrász öntet, csokoládés

A fogvájót belemártjuk a csokoládéöntetbe és a nyuszi orrához helyezve bajuszt rajzolunk. Minden bajusz után a fogvájót belemártjuk a csokoládéba. Masnit kötünk a kosárkákra.

18. 

Ha a nyuszikat kis locsolóknak akarjuk adni, akkor természetesen sem a töltelékbe, sem a piskótába nem teszünk rumot. Kellemes húsvéti ünnepeket :)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit