szakacsreceptek.hu

Kókuszos sütemény stéviával.

     

Finom és egészséges édesség cukor nélkül. A lágy édes ízt a stévia kölcsönözi és a minőségi étcsokoládé amivel díszítve van.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Csokoládé 85%50gramm
Friss sztévia20gramm
Kefir 3,6%500milliliter
Kókusz reszelék200gramm
Rétesliszt250gramm
Sütőpor10gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
Tyúk tojás4darab
Víz50milliliter

1. Friss stévia

friss sztévia 20 g

A stévia leveleit levágjuk. Folyó víz alatt leöblítjük és lecsepegtetjük.

Friss stévia

2. 

A leveleket egy olló segítségével apróra vágjuk és egy konyhai aprítóval a lehető legkisebbre daraboljuk.

3. 

víz 50 ml

Hozzáöntünk egy kis vizet és turmixoljuk.

4. Tészta

kefir 3,6% 500 ml  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 ml  tyúk tojás 4 db  kókusz reszelék 200 g

Egy tálba beleöntjük a kefirt, tejet , tojást és a kókuszlisztet.

Tészta

5. 

A tésztához hozzáadjuk az elkészített stévia természetes cukrot...

6. 

rétesliszt 250 g  sütőpor 10 g

...és a sütőporos lisztet.

7. 

A lágy, sima tésztát egy vajjal megkent és lisztel meghintett sütőlapra borítjuk ki (42x32cm).

8. 

Előmelegített sütőben 40 percig sütjük 180°C. Miután megsült felszeleteljük és hűlni hagyjuk.

9. 

csokoládé 85% 50 g

Vízfürdőben csokoládét olvasztunk.

10. 

És a csokoládé mázzal díszítjük a süteményt. Ezután hűvös helyre helyezzük és ha a csokoládé már elég kemény, tálalhatjuk a finom süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés