Kókuszos sütemény stéviával.

Finom és egészséges édesség cukor nélkül. A lágy édes ízt a stévia kölcsönözi és a minőségi étcsokoládé amivel díszítve van.
recept,recept fotó,friss sztévia,kefir 3,6%,kókusz reszelék,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
24
Adag tömege
63 g
Adag energiatartalma
141 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 50 300 | gramm kcal | |
friss sztévia | 20 0 | gramm kcal | |
kefir 3,6% | 500 300 | milliliter kcal | |
kókusz reszelék | 200 1386 | gramm kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 128 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept
1. Friss stévia
friss sztévia 20 gramm
A stévia leveleit levágjuk. Folyó víz alatt leöblítjük és lecsepegtetjük.

2.
A leveleket egy olló segítségével apróra vágjuk és egy konyhai aprítóval a lehető legkisebbre daraboljuk.


4. Tészta
kefir 3,6% 500 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • tyúk tojás 4 darab • kókusz reszelék 200 gramm
Egy tálba beleöntjük a kefirt, tejet , tojást és a kókuszlisztet.

5.
A tésztához hozzáadjuk az elkészített stévia természetes cukrot...


7.
A lágy, sima tésztát egy vajjal megkent és lisztel meghintett sütőlapra borítjuk ki (42x32cm).

8.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük 180°C. Miután megsült felszeleteljük és hűlni hagyjuk.


10.
És a csokoládé mázzal díszítjük a süteményt. Ezután hűvös helyre helyezzük és ha a csokoládé már elég kemény, tálalhatjuk a finom süteményt.

Jó étvágyat!