szakacsreceptek.hu

Kókuszos sütemény stéviával.

    

Finom és egészséges édesség cukor nélkül. A lágy édes ízt a stévia kölcsönözi és a minőségi étcsokoládé amivel díszítve van.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
csokoládé 85%50gramm
friss sztévia20gramm
kefir 3,6%500milliliter
kókusz reszelék200gramm
rétesliszt250gramm
sütőpor10gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
tyúk tojás4darab
víz50milliliter

1. Friss stévia

friss sztévia 20 gramm

A stévia leveleit levágjuk. Folyó víz alatt leöblítjük és lecsepegtetjük.

Friss stévia

2. 

A leveleket egy olló segítségével apróra vágjuk és egy konyhai aprítóval a lehető legkisebbre daraboljuk.

3. 

víz 50 milliliter

Hozzáöntünk egy kis vizet és turmixoljuk.

4. Tészta

kefir 3,6% 500 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  tyúk tojás 4 darab  kókusz reszelék 200 gramm

Egy tálba beleöntjük a kefirt, tejet , tojást és a kókuszlisztet.

Tészta

5. 

A tésztához hozzáadjuk az elkészített stévia természetes cukrot...

6. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 10 gramm

...és a sütőporos lisztet.

7. 

A lágy, sima tésztát egy vajjal megkent és lisztel meghintett sütőlapra borítjuk ki (42x32cm).

8. 

Előmelegített sütőben 40 percig sütjük 180°C. Miután megsült felszeleteljük és hűlni hagyjuk.

9. 

csokoládé 85% 50 gramm

Vízfürdőben csokoládét olvasztunk.

10. 

És a csokoládé mázzal díszítjük a süteményt. Ezután hűvös helyre helyezzük és ha a csokoládé már elég kemény, tálalhatjuk a finom süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés