Kókuszos sütemény stéviával.
Finom és egészséges édesség cukor nélkül. A lágy édes ízt a stévia kölcsönözi és a minőségi étcsokoládé amivel díszítve van.
recept,recept fotó,friss sztévia,kefir 3,6%,kókusz reszelék,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 50 | gramm | |
friss sztévia | 20 | gramm | |
kefir 3,6% | 500 | milliliter | |
kókusz reszelék | 200 | gramm | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1. Friss stévia
friss sztévia 20 gramm
A stévia leveleit levágjuk. Folyó víz alatt leöblítjük és lecsepegtetjük.
2.
A leveleket egy olló segítségével apróra vágjuk és egy konyhai aprítóval a lehető legkisebbre daraboljuk.
4. Tészta
kefir 3,6% 500 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • tyúk tojás 4 darab • kókusz reszelék 200 gramm
Egy tálba beleöntjük a kefirt, tejet , tojást és a kókuszlisztet.
5.
A tésztához hozzáadjuk az elkészített stévia természetes cukrot...
7.
A lágy, sima tésztát egy vajjal megkent és lisztel meghintett sütőlapra borítjuk ki (42x32cm).
8.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük 180°C. Miután megsült felszeleteljük és hűlni hagyjuk.
10.
És a csokoládé mázzal díszítjük a süteményt. Ezután hűvös helyre helyezzük és ha a csokoládé már elég kemény, tálalhatjuk a finom süteményt.
Jó étvágyat!