Képviselő fánk avokádókrémmel
Recept egy finom sós képviselő fánkra guamacole töltelékkel.
recept,recept fotó,bab,avokádó,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
avokádó | 1 | darab | |
bab | 300 | gramm | |
citromlé | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 80 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
paradicsom | 170 | gramm | |
salátauborka | 150 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
víz | 150 | milliliter | |
vöröshagyma | 2 | darab |
Recept
1.
víz 150 milliliter • vaj 80 gramm • finomliszt 80 gramm • só ½ teáskanál
Egy fazékban vizet forralunk. hozzáadjuk a vajat. Hogyha minden jól összekevertünk, egyszerre hozzáadjuk az összes lisztet és megsózzuk. Alaposan összekeverjük, hogy a tészta ne tapadjon le. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
3.
A sütőt 220 °C melegítjük fel. Sütőpapírral bélelt sütőlapra 8 cm kis kupacokat rakunk. A tésztát 220 °C 20 percig sütjük.
4.
bab 300 gramm • avokádó 1 darab • citromlé 2 evőkanál • paradicsom 170 gramm • vöröshagyma 2 darab • salátauborka 150 gramm • só 1 teáskanál • fokhagyma 2 gerezd
A babot és az avokádót botmixerrel turmixoljuk, hozzáadjuk a citromlevét, az apróra vágott paradicsomot, hagymát és az uborkát. A végén a töltelékhez keverjük a préselt foghagymát. Az egészet alaposan összekeverjük és sózzuk. A kihűlt fánkokat félbevágjuk és megtöltjük a töltelékkel.
Jó étvágyat!