szakacsreceptek.hu

Hering saláta zöldségekkel

Hering saláta zöldségekkel

    

Sós halcsemege ünnepekre, és ízlés szerint mindennapokra.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:  Halsaláták  Gluténmentes  

 

1. 

hagyma 150 gramm  répa 150 gramm  zeller 100 gramm  fehérkáposzta 200 gramm

Hámozzuk meg a hagymát, sárgarépát, és a zellert. Vágjuk a hagymát vékony félkarikákra, és szedjük szét. A sárgarépát megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A zellert is megmossuk, vastagon lereszeljük. Vágjuk a káposztát vékony csíkokra.

2. 

víz 500 milliliter  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 4 darab  kristálycukor 30 gramm  ecet 50 milliliter

Öntsünk vizet az edénybe, adjunk hozzá fűszereket, babérlevelet, cukrot és ecetet. Nem sózunk!

3. 

Adjuk hozzá a zöldségeket, keverjük össze, forraljuk fel, és fedő alatt főzzük 12-15 percig. A zöldségeket nem szabad teljesen megfőzni.

4. 

A zöldséget leszűrjük , kb. 50-100 ml húsleves meghagyunk. Hagyjuk kihűlni a zöldségeket.

5. 

piros paprika 250 gramm

Megtisztítjuk a paprikát, megmossuk és vékonyra vágjuk. Tegyük egy tálba.

6. 

sós heringfilé olajban 300 gramm

Kivesszük a heringeket az olajból, hagyjuk, hogy csöpögjenek le, és vágjuk őket kisebb darabokra.

7. 

Adjuk hozzá a heringet a kihűlt zöldségekkel együtt a paprikához.

8. 

olivaolaj 1 evőkanál

Öntsünk hozzá olajat és kb. 50 ml zöldséglevest. Összekeverjük.

9. 

tejföl (14-18%) 150 G  teljes zsírtartalmú mustár 1 čl

Adjuk hozzá a tejfölt és egy kevés mustárt hogy jobban össze álljon a saláta.. Összekeverjük. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis zöldséglevest.

10. 

Tegyük a salátát hűtőszekrénybe, és hagyjuk pihenni legalább 24 órán át.

11. 

Mély tálban szolgáljuk fel, az alkalomnak vagy a vendégek számának megfelelően.

12. 

Esetleg külön adagokként friss péksüteménnyel.

Jó étvágyat!

ecet50milliliter
fehérkáposzta200gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma150gramm
kristálycukor30gramm
nemes babérlevél4darab
olivaolaj1evőkanál
piros paprika250gramm
répa150gramm
sós heringfilé olajban300gramm
tejföl (14-18%)150
teljes zsírtartalmú mustár1
víz500milliliter
zeller100gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés