RECEPTEK

Hering saláta zöldségekkel

Hering saláta zöldségekkel

Sós halcsemege ünnepekre, és ízlés szerint mindennapokra.

recept,recept fotó,sós heringfilé olajban,Halsaláták,Gluténmentes

Halsaláták

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet50milliliter
fehérkáposzta200gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma150gramm
kristálycukor30gramm
nemes babérlevél4darab
olivaolaj1evőkanál
piros paprika250gramm
répa150gramm
sós heringfilé olajban300gramm
tejföl (14-18%)150
teljes zsírtartalmú mustár1
víz500milliliter
zeller100gramm

 

Recept

1. 

hagyma 150 gramm  répa 150 gramm  zeller 100 gramm  fehérkáposzta 200 gramm

Hámozzuk meg a hagymát, sárgarépát, és a zellert. Vágjuk a hagymát vékony félkarikákra, és szedjük szét. A sárgarépát megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A zellert is megmossuk, vastagon lereszeljük. Vágjuk a káposztát vékony csíkokra.

2. 

víz 500 milliliter  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 4 darab  kristálycukor 30 gramm  ecet 50 milliliter

Öntsünk vizet az edénybe, adjunk hozzá fűszereket, babérlevelet, cukrot és ecetet. Nem sózunk!

3. 

Adjuk hozzá a zöldségeket, keverjük össze, forraljuk fel, és fedő alatt főzzük 12-15 percig. A zöldségeket nem szabad teljesen megfőzni.

4. 

A zöldséget leszűrjük , kb. 50-100 ml húsleves meghagyunk. Hagyjuk kihűlni a zöldségeket.

5. 

piros paprika 250 gramm

Megtisztítjuk a paprikát, megmossuk és vékonyra vágjuk. Tegyük egy tálba.

6. 

sós heringfilé olajban 300 gramm

Kivesszük a heringeket az olajból, hagyjuk, hogy csöpögjenek le, és vágjuk őket kisebb darabokra.

7. 

Adjuk hozzá a heringet a kihűlt zöldségekkel együtt a paprikához.

8. 

olivaolaj 1 evőkanál

Öntsünk hozzá olajat és kb. 50 ml zöldséglevest. Összekeverjük.

9. 

tejföl (14-18%) 150 G  teljes zsírtartalmú mustár 1 čl

Adjuk hozzá a tejfölt és egy kevés mustárt hogy jobban össze álljon a saláta.. Összekeverjük. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis zöldséglevest.

10. 

Tegyük a salátát hűtőszekrénybe, és hagyjuk pihenni legalább 24 órán át.

11. 

Mély tálban szolgáljuk fel, az alkalomnak vagy a vendégek számának megfelelően.

12. 

Esetleg külön adagokként friss péksüteménnyel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit