Hering saláta zöldségekkel

Sós halcsemege ünnepekre, és ízlés szerint mindennapokra.
recept,recept fotó,sós heringfilé olajban,Halsaláták,Gluténmentes
Halsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 50 21 | milliliter kcal | |
fehérkáposzta | 200 58 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ ?? | teáskanál kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kristálycukor | 30 121 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 4 ?? | darab kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
piros paprika | 250 73 | gramm kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
sós heringfilé olajban | 300 ?? | gramm kcal | |
tejföl (14-18%) | 150 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 7 | kcal | |
víz | 500 1105 | milliliter kcal | |
zeller | 100 50 | gramm kcal |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • répa 150 gramm • zeller 100 gramm • fehérkáposzta 200 gramm
Hámozzuk meg a hagymát, sárgarépát, és a zellert. Vágjuk a hagymát vékony félkarikákra, és szedjük szét. A sárgarépát megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A zellert is megmossuk, vastagon lereszeljük. Vágjuk a káposztát vékony csíkokra.

2.
víz 500 milliliter • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • nemes babérlevél 4 darab • kristálycukor 30 gramm • ecet 50 milliliter
Öntsünk vizet az edénybe, adjunk hozzá fűszereket, babérlevelet, cukrot és ecetet. Nem sózunk!

3.
Adjuk hozzá a zöldségeket, keverjük össze, forraljuk fel, és fedő alatt főzzük 12-15 percig. A zöldségeket nem szabad teljesen megfőzni.

4.
A zöldséget leszűrjük , kb. 50-100 ml húsleves meghagyunk. Hagyjuk kihűlni a zöldségeket.

5.
piros paprika 250 gramm
Megtisztítjuk a paprikát, megmossuk és vékonyra vágjuk. Tegyük egy tálba.

6.
sós heringfilé olajban 300 gramm
Kivesszük a heringeket az olajból, hagyjuk, hogy csöpögjenek le, és vágjuk őket kisebb darabokra.

7.
Adjuk hozzá a heringet a kihűlt zöldségekkel együtt a paprikához.


9.
tejföl (14-18%) 150 G • teljes zsírtartalmú mustár 1 čl
Adjuk hozzá a tejfölt és egy kevés mustárt hogy jobban össze álljon a saláta.. Összekeverjük. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis zöldséglevest.

10.
Tegyük a salátát hűtőszekrénybe, és hagyjuk pihenni legalább 24 órán át.

11.
Mély tálban szolgáljuk fel, az alkalomnak vagy a vendégek számának megfelelően.

12.
Esetleg külön adagokként friss péksüteménnyel.

Jó étvágyat!