szakacsreceptek.hu

Krumplilepény burgonyatésztából

Krumplilepény burgonyatésztából

    

Nagyon finom krumplilepény amely burgonyatésztából készült.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

burgonyatészta, szárított, félkész áru 280 gramm  víz 500 milliliter  tyúk tojás 2 darab

A tálba beleszórjuk a burgonyatésztát. Másik tálban összekeverjük a tojásokat a vízzel.

2. 

A burgonyatésztához is vizet öntünk, összekeverjük és állni hagyjuk.

3. 

finomliszt 200 gramm

Lisztet szórunk hozzá...

4. 

...és elkészítjük a tésztát.

5. 

finomliszt

A tésztából egy hengert gyúrunk, amelyet kb 25 egyforma részre vágunk. Minden egyes darabot egy lisztel meghintett gyúródeszkán kinyújtunk, lepény formára. A nyújtás közben a lepényt forgatjuk és lisztel megszórjuk.

6. 

Egy teflon edényben szárazon kisütjük a lepényeket, 2 percig közepes lángon.

7. 

Megfordítjuk a lepényt és a másik oldaláról is 2 percig sütjük. A megadott idő attól függ milyen erős a

8. 

Minden egyes megsült lepény után megtöröljük az edényt a liszttől egy papírtörlővel.

9. 

A kisült lepényeket egy tányérba rakjuk és egy mély tányérral letakarjuk. Így kellőképpen megpuhulnak. A tányéron, sütőben egy rövid ideig szükség szerint felmelegíthetjük őket. Tálalás előtt minden egyes lepényt zsírral kenjünk meg - legjobb a libazsír amiben előzőleg kacsát sütöttünk.

10. A legfinomabb tálalás

...sült kacsával...

A legfinomabb tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés