szakacsreceptek.hu

Japán konyha receptjei

 
Miso leves tofuval

A miso leves egy tradicionális japán leves. A leves alapja a dasilé, melybe megpuhított miso pasztát kevernek. A többi hozzávaló változhat regionális és szezonális receptek, valamint személyes ízlés alapján

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

Babkalács Új recept

Babkalács

Babkalács recept vagyis Anpan , ami tulajdonképpen a magyar bukta japán megfelelője, legtöbbször babpürével és cukorral töltve.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Lótuszgyökér rántva

Lótuszgyökér méghozzá rántva. Nagyon finom, egyszerű exotikus étel vacsorára. "Renkon" néven ismert, és valójában nem a gyökere a Nelumbo Nucifera nevű vízililiomnak, hanem a rizómája, a tápanyag elraktározására szolgáló gyökértörzse. Nagyon sokféleképpen felhasználható zöldségféleség, amit lehet párolni alacsony hőmérsékleten, vagy olajban kisütni, mint a tempurát*. jellemzi.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

Csirke ramen

Ízletes japán leves

Főzőcske

Mioo

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Awase Dashi

Egy különleges leves recept tengeri Kombu algából és Katsuobushi füstölt tonhal pehelyből.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Lazac Teriyaki módra

Gyorsan elkészíthető finom és egészséges étel.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

Iriko Dashi

A Dashi a japán konyha egyik legfontosabb alapétele. Valójában egy alapléről van szó.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

Gomashio - szezámos fűszersó

A szezámsó azaz gomashio nem más mint pirított sós szezámmag.Szórhatjuk párolt zöldségre, tehetjük öntetekbe, szósztokba, meghinthetjük vele a rizst, tésztát vagy a halat is.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

Miso leves zöldbabbal

Japánban nehezen elképzelhető elkezdeni egy étkezést miso leves nélkül. Ez a könnyű, egyszerű leves csökkenti az éhséget, egyszersmint serkenti is az étvágyat a következő fogáshoz.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

Kombu Dashi

Kombu - szárított tengeri alga, amely meglehetősen vastag. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, fehérjében, rostban. A japánok általában csupán belefőzik az ételekbe, utána eldobják vagy vékony csíkokra szeletelve ételek díszítésére vagy kiegészítésére alkalmazzák.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

4 h.

Nehézség

alacsony

Házi sushi

Egészséges és finom ínyencség a távol keletről, amelyet otthon is olyan finomra készíthetünk el, mint egy sushi-bárban.

Főzőcske

Mioo

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés