RECEPTEK
Káposztaleves - savanyú káposztából készül és friss kenyérrel vagy más péksüteményekkel fogyasztjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt is. Egyformán ízlik télen vagy nyáron, ezért nem csak karácsonykor főzzük.
A dinsztelt fejes káposztát sült kacsához, vagy sült sertés húsokhoz ajánljuk. Ha az elkészítésénél cukrot hagyjuk karamellizálni, a karamellizáció fokától függően az étel többféle színű lehet.
Vegán káposzta fasírozott, nem csak Indiában közkedvelt étel. Rizzsel,burgonyával, mártásokkal vagy salátákkal is tálalhatjuk.
A cseh konyha klasszikus étele, amelyet knédlivel tálalunk.
Egy lábas forró illatos káposztaleves a karácsonyi asztalon közelebb hozza a családot. De ez a finom leves bármikor máskor is elkészíthető az év folyamán.
Egy klasszikus szlovák étel, amelyet egyszerű elkészíteni.
Maga a coleslaw név a holland “koolsla” szóból származik, ami az eredeti “koolsalade” - káposztasaláta - szó rövidülése. Ez egy viszonylag könnyű, finom saláta, azonban ahhoz mégis elég testes, hogy egyszerre nyári és téli ...
Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
Jó sűrű savanyú káposztaleves, lencsével, hússal és kolbásszal.
A káposzta és tészta találkozásából nemcsak a klasszikus (és egyben nagyon-nagyon finom) káposztás tészta készülhet.
Recept egy hagyományos kalácsra amely Kelet Szlovákiából származik. Káposzta leveshez tálalják vagy főételnek.
Klasszikus káposztaleves hússal, aszalt szilvával és pikáns kolbásszal, amely egy karakteres ízt varázsol a levesnek.
Frissítő és ízletes saláta friss vörös káposztából majonézzel. Amennyiben kevesebb kalóriát szeretne bevinni, úgy "light" majonézt vagy joghurtot használjon.

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés