Káposztaleves - savanyú káposztából készül és friss kenyérrel vagy más péksüteményekkel fogyasztjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt is. Egyformán ízlik télen vagy nyáron, ezért nem csak karácsonykor főzzük.
A dinsztelt fejes káposztát sült kacsához, vagy sült sertés húsokhoz ajánljuk. Ha az elkészítésénél cukrot hagyjuk karamellizálni, a karamellizáció fokától függően az étel többféle színű lehet.
Egy lábas forró illatos káposztaleves a karácsonyi asztalon közelebb hozza a családot. De ez a finom leves bármikor máskor is elkészíthető az év folyamán.
Maga a coleslaw név a holland “koolsla” szóból származik, ami az eredeti “koolsalade” - káposztasaláta - szó rövidülése. Ez egy viszonylag könnyű, finom saláta, azonban ahhoz mégis elég testes, hogy egyszerre nyári és téli ...
Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
Frissítő és ízletes saláta friss vörös káposztából majonézzel. Amennyiben kevesebb kalóriát szeretne bevinni, úgy "light" majonézt vagy joghurtot használjon.