szakacsreceptek.hu

Tzatziki

    

A Tzatziki-t (ejtsd: caciki) salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Más előételekkel, vagy pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

salátauborka 500 gramm   ½ teáskanál

Az uborkát megmossuk,meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót és egy órán keresztül állni hagyjuk.

2. 

A uborkából kinyomkodjuk a levét,

3. 

citromlé  fokhagyma 1 gerezd

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd az uborkához nyomkodjuk őket.Egy kevés citromlevet is adunk hozzá.

4. 

görög joghurt 200 gramm  kapor

Hozzáadjuk a joghurtot és a kaprot.

5. 

olivaolaj  fekete bors, őrölt

Fűszerrel megszórjuk és meglocsoljuk egy pici olíva olajjal.A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés