Tzatziki

A Tzatziki-t (ejtsd: caciki) salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Más előételekkel, vagy pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható.
recept,recept fotó,salátauborka,görög joghurt,Zöldségsaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
görög joghurt | 200 240 | gramm kcal | |
kapor | 0 ?? | kcal | |
olivaolaj | 0 ?? | kcal | |
salátauborka | 500 80 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
salátauborka 500 gramm • só ½ teáskanál
Az uborkát megmossuk,meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót és egy órán keresztül állni hagyjuk.

2.
A uborkából kinyomkodjuk a levét,

3.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd az uborkához nyomkodjuk őket.Egy kevés citromlevet is adunk hozzá.


5.
olivaolaj • fekete bors, őrölt
Fűszerrel megszórjuk és meglocsoljuk egy pici olíva olajjal.A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!