Tzatziki
A Tzatziki-t (ejtsd: caciki) salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Más előételekkel, vagy pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható.
recept,recept fotó,salátauborka,görög joghurt,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 1 | gerezd | |
görög joghurt | 200 | gramm | |
kapor | - | ||
olivaolaj | - | ||
salátauborka | 500 | gramm | |
só | ½ | teáskanál |
Recept
1.
salátauborka 500 gramm • só ½ teáskanál
Az uborkát megmossuk,meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót és egy órán keresztül állni hagyjuk.
2.
A uborkából kinyomkodjuk a levét,
3.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd az uborkához nyomkodjuk őket.Egy kevés citromlevet is adunk hozzá.
5.
olivaolaj • fekete bors, őrölt
Fűszerrel megszórjuk és meglocsoljuk egy pici olíva olajjal.A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!