szakacsreceptek.hu

Gyömbéres szósz

    

Kiváló szósz sült, főtt és párolt húsokhoz.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt20gramm
fokhagyma4gerezd
gyömbérgyökér25gramm
natúr joghurt100milliliter
nádcukor2evőkanál
olivaolaj2evőkanál
szárított chili paprika½darab
½teáskanál
víz200milliliter
vöröshagyma80gramm
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. 

vöröshagyma 80 gramm  olivaolaj 2 evőkanál  nádcukor 2 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, amelyet kicsit karamellizálunk.

2. 

gyömbérgyökér 25 gramm  fokhagyma 4 gerezd  szárított chili paprika ½ darab

A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk és lágyra lereszeljük. Chilli paprikával együtt, hozzáadjuk a hagymához. Az egészet megpirítjuk.

3. 

 ½ teáskanál  víz 200 milliliter

Sózzuk és felöntjük vízzel. Fedő alatt 15 percig pároljuk.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  natúr joghurt 100 milliliter  finomliszt 20 gramm

Tejben joghurtot és lisztet keverünk el, majd hozzáadjuk a hagymához, és felforraljuk.

5. 

A szószt egy kicsit lehűtjük, majd botmixerrel lágyra pépesítjük.

6. Energia tartalom

100ml 85,2 kcal
adag (125ml) 106,5 kcal

Energia tartalom

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés